Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αύξηση 77% στην κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων




Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «ΝΕΑ» την Δευτέρα (04/5) υπήρξαν 457.000 επικυρώσεις, ενώ την Δευτέρα 27 Απριλίου, που ίσχυαν ακόμη οι περιορισμοί μετακίνησης είχαν πραγματοποιηθεί 258.000 επικυρώσεις


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα υπήρξε αύξηση της τάξης του 77% στις επικυρώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας, πως οι Έλληνες πολίτες έδειξαν πολύ υπεύθυνη στάση και στις μετακινήσεις τους με τα μέσα.

Και συνεχίζει, «χθες Δευτέρα (04/5) υπήρξαν 457.000 επικυρώσεις, ενώ την Δευτέρα 27 Απριλίου, που ίσχυαν ακόμη οι περιορισμοί μετακίνησης είχαν πραγματοποιηθεί 258.000 επικυρώσεις».

Ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε την Δευτέρα 4/5 στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 27 Απριλίου ανήλθε σε 68,4% και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 78,6%

Συγκεκριμένα, αναφέρει, καταγράφηκαν 348.679 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από 195.261 μία εβδομάδα νωρίτερα και 107.250 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ από 63.697 τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που αναφέρθηκε στην μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σημειώνοντας πως υπήρχε συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με τους βοηθούς επιβατών, οι οποίοι θα βρίσκονται όλο το Μάιο σε καθημερινή βάση στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι συνεχίζονται οι απολυμάνσεις με εντατικούς ρυθμούς, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπως οι στάσεις των αστικών λεωφορείων, ότι έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις επιδαπέδιες και στα καθίσματα, ώστε να γνωρίζει το επιβατικό κοινό που επιτρέπεται να καθίσει και που όχι, καθώς και θα μπαίνουν και εμβόλιμα δρομολόγια.

«Μάλιστα, εξήγησε ότι σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση, θα έρχονται διαδοχικά ένα λεωφορείο – «φυσαρμόνικα» και ένα απλό. Εμβόλιμα δρομολόγια θα μπαίνουν σε ώρες αιχμής και στο Μετρό».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι με την τηλεματική οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το επόμενο δρομολόγιο και τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι οι ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες μεταφοράς επιβατών. Επομένως ας καθυστερήσουμε, προέχει η Δημόσια Υγεία. Μην μπούμε σε ένα λεωφορείο όταν είναι γεμάτο. Γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να έχουμε έναν υπάλληλο του ΟΑΣΑ ή έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο».

Όσο αναφορά με τους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι θα έχουν πίστωση για τις ημέρες που δεν τις έχουν χρησιμοποιήσει στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ όσοι προμηθευτούν ετήσια κάρτα, θα έχουν επιπλέον 10% έκπτωση. Για τις κάρτες απεριόριστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση και για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης αναφέρουν τα ΝΕΑ.

Δείτε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο