Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μετά από ένα χρόνο τηλεματική ... τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάποιοι πρέπει να δουλέψουν



<< ... μιά εικόνα χίλιες λέξεις >>

Σε δύο μήνες η τηλεματική κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και δυστυχώς δεν έδωσε μέχρι στιγμής την συγκοινωνία που αξίζει στους πολίτες όπως ακούμε συχνά σε δηλώσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Η τηλεματική είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που κάνει  είναι να δείχνει απλά στον επιβάτη ότι έρχεται το λεωφορείο και να του λέει τις στάσεις ...
όμως τον επιβάτη περισσότερο τον ενδιαφέρει να έρθει το λεωφορείο ... εκεί βέβαια χρειάζονται και άλλες ενέργειες 

Ρίχνοντας μία ματιά στις παρακάτω εικόνες θα διαπιστώσει κανείς ότι στην συγκεκριμένη γραμμή (το 608) μία από τις πιο υπερφορτωμένες με επιβατική κίνηση, τα λεωφορεία συνεχίζουν να πηγαίνουν όπως να ναι, στην τύχη και όποτε περάσει, δυο - δυο ή με απόσταση αρκετών στάσεων το ένα από το άλλο !  

Στην (εικόνα 1 ) από Γαλάτσι προς Ζωγράφου βλέπουμε μόλις 5 λεωφορεία τα οποία ένα είναι στην Αφετηρία  το δεύτερο είναι Βεΐκου και Γαλατσίου, άλλα δύο είναι μαζί Γαλατσίου και Πατησίων και το πέμπτο μόλις έχει περάσει το Σύνταγμα !!! 

Στην ( εικόνα 2 ) από Ζωγράφου προς Γαλάτσι βλέπουμε τα διπλάσια και άνω σε αριθμό λεωφορεία περίπου 13 τα οποία και εκεί δεν είναι στην επιθυμητή θέση που είναι και ο στόχος, φανταζόμαστε του ΟΑΣΑ ! 

Εικόνα 2
Εικόνα  1

Τα αποτελέσματα φυσικά, έχουν και υπευθύνους και δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν ΄΄μετρήσει ΄΄ τους χρόνους διαδρομής σε κάθε γραμμή  ... 

Στην συγκεκριμένη γραμμή παλιότερα, ο χρόνος διαδρομής αφετηρία - τέρμα ήταν επαρκής όπου έδινε και το δικαίωμα στον σταθμάρχη να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση λόγω βλαβών κτλ.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο κάποιοι σκέφτηκαν ότι ο χρόνος αυτός είναι υπέρ αρκετός και σε συνδυασμό με κάποια σχολικά και τοπικά δρομολόγια τα οποία κατάργησαν, πρόσθεσαν επιπλέον δρομολόγιο στις βάρδιες των οδηγών μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο διαδρομής σε κάθε δρομολόγιο, ακόμα και σε ώρες αιχμής σε 1:10΄ , 1:15΄,  με αποτέλεσμα ο χρόνος να μην επαρκεί και να έχουμε σήμερα αυτή την εικόνα που βλέπουμε, σε συνδυασμό πάντα με τις αρκετές βλάβες καθώς ο στόλος είναι παλιός, αλλά και την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μην επανδρώνονται αρκετές βάρδιες.

Στην συγκεκριμένη γραμμή οι οδηγοί πλέον κάνουν σβούρες, ενώ κανείς από τους αρμόδιους δεν σκέφτηκε ότι στο 608 η κάθε βάρδια μεταφέρει πάνω από 2.500 επιβάτες μέσω όρο ... τα κενά δρομολόγια δίνουν και παίρνουν ενώ η αναμονή των επιβατών στις στάσεις πολλές φορές ξεπερνάει τα 20 λεπτά, όταν η συχνότητα που βλέπει κανείς στο site του ΟΑΣΑ είναι 6΄ με 8΄  και φυσικά οι πόρτες σπάνε κυριολεκτικά όταν το λεωφορείο ξεκινάει από το Τέρμα Ζωγράφου ήδη γεμάτο !!! 

Οι επιβάτες συχνά επιτίθενται στους οδηγούς για λάθη άλλων καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως εκτελείται το συγκοινωνιακό έργο και βλέπουν την εταιρία στο πρόσωπο του οδηγού, δεν τους ενδιαφέρει ποιος φταίει αρκεί να ξεσπάσουν σε όποιον βρουν μπροστά τους ... φυσικά οι υπεύθυνοι για την δρομολόγηση είναι στα γραφεία όπου δεν έχουν επαφή με τον κόσμο και παρακολουθούν αυτό που βλέπετε και εσείς στο κινητό σας ή στην οθόνη του υπολογιστή σας !!! 

Η λογική λέει ότι θα πρέπει κάποιοι να ενδιαφερθούν για την εικόνα αυτή και να βρουν λύση για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που άλλα ακούνε από τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων και άλλα ζουν καθημερινά  .... μαζί φυσικά με τους οδηγούς !

Επιβάτες και οδηγοί στην ίδια μοίρα, καθώς είναι οι μόνοι που βιώνουν καθημερινά αυτό το κακό συγκοινωνιακό έργο ... 

ελπίζουμε κάποιος να ευαισθητοποιηθεί  και επιτέλους να αξιοποιήσουμε τις 
δυνατότητες της τηλεματικής, δεν είναι εικόνα αυτή κύριοι !!!

citybusdrivers