Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Οικονομική ενίσχυση σε μορφή δωροεπιταγών για το Πάσχα 2020 από την ΟΣΥ στους εργαζόμενους



Tην έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης προς τα πρωτοβάθμια Σωματεία της Εταιρείας, ποσού τριάντα ευρώ (30€) ανά μέλος Σωματείου, με σκοπό τη διανομή αυτού από τα Σωματεία προς τα Μέλη τους με τη μορφή δωροεπιταγών, για το Πάσχα 2020, αποφάσισε η Διοίκηση της ΟΣΥ


Σύμφωνα με πληροφορίες οι διατακτικές για τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ θα ξεκινήσουν να διανέμονται από αύριο στις τοπικές γραμματείες των αμαξοστασίων. Η διατακτική θα είναι του ποσού των 40€ με την έκπτωση του Σούπερ Μάρκετ καθώς θα συμπληρώσει και 2€ το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ για στρογγυλοποίηση.

Αν και η ΟΣΥ δεν έχει χορηγήσει ξανά διατακτικές σε ημέρες Πάσχα, μερίδα εργαζομένων προσπαθούν να συνδέσουν το ποσό αυτό με το επίδομα που δόθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε γιατρούς και νοσηλευτές από την γενική κυβέρνηση και να δημιουργήσουν σύγχυση μεταξύ των εργαζομένων. 

Αίσθηση προκαλεί ότι στην μερίδα εργαζομένων που χαρακτηρίζουν το ποσό ως απαράδεκτο και κοροϊδία, συμμετέχουν και μέλη του ΜΕΤΑ ΟΣΥ της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καθόλου απαράδεκτο και κοροϊδία, δεν χαρακτήρισαν το ποσό των 40€ που χορηγούσε η Διοίκηση της ΟΣΥ επί ΣΥΡΙΖΑ καθ΄ όλη την θητεία της, ως δωροεπιταγή Χριστουγέννων !  

Αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από το 2013 και μετά, θα διαπιστώσουμε ότι το 2013 η ΟΣΥ έδωσε οικονομική ενίσχυση 80€ το ίδιο ποσό 80€ και το 2014 επί Διοίκησης του Γιάννη Οικονόμου, ενώ το 2015 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε καμία οικονομική ενίσχυση ! Το 2016 δόθηκε οικονομική ενίσχυση 40€, το 2017 40€, το 2018 40€, το 2019 40€ και όλες ήταν ημέρες Χριστουγέννων. 

Η νέα Διοίκηση που ανέλαβε καθήκοντα τον προηγούμενο μήνα, έκανε μία αρχή για οικονομική ενίσχυση προς τους εργαζόμενους και τις ημέρες Πάσχα που μόνο θετικά μπορεί να το δει κανείς.  

Σύμφωνα με πληροφορίες και λόγω ότι οι μη μισθολογικές παροχές στις ΣΣΕ από το 2017 με τον νόμο 4484/17 θα πρέπει να εγκρίνονται από το ΓΛΚ, υπάρχουν σκέψεις στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ  και ενδεχομένως να βάλει την παροχή αυτή εντός της επόμενης ΣΣΕ.