Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Νίκος Τάσιος : Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις με τα ΜΜΜ - Οι οδηγοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού



«Εμείς οι οδηγοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς επιτελούμε κοινωνικό έργο και η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη, τόσο λόγω των κυλιόμενων ωραρίων όσο και με τη συχνή έκθεσή μας».


Σε άρθρο του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής γίνεται αναφορά στα επαγγέλματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού.
Όπως αναφέρει, εκτός από αυτούς, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που πολεμούν για να γίνει λίγο καλύτερη η καθημερινότητά μας. «Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, τα παιδιά του ντελίβερι, περιπτερούχοι, μεταφορείς που διασφαλίζουν την επάρκεια των αγαθών, φουρνάρηδες, ζαχαροπλάστες, εργάτες, οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι όλοι τους κρίκοι μιας εφοδιαστικής αλυσίδας που, αν ένας λείψει, θα σπάσει. Ο Κώστας, η Βασιλική, ο Παναγιώτης, o άλλος Κώστας, ο Νίκος, ο Θανάσης και ο Σήφης είναι οι ήρωες της διπλανής μας πόρτας».

Όσο αναφορά για τα ΜΜΜ το δημοσίευμα αναφέρει :

«Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες των οποίων οι μετακινήσεις είναι απαραίτητες. Όπως εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο οδηγός του ΟΑΣΑ Νίκος Τάσιος, «κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες να παραμείνουν στο σπίτι και να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις. Είναι σημαντικό, σε αυτήν τη φάση να κυκλοφορούν όσοι επιβάλλεται, για παράδειγμα εκείνοι που πάνε στην εργασία τους».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τάσιος, «εμείς οι οδηγοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς επιτελούμε κοινωνικό έργο και η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη, τόσο λόγω των κυλιόμενων ωραρίων όσο και με τη συχνή έκθεσή μας». Οπως τόνισε, οι επιβάτες, αν βλέπουν ότι τα οχήματα είναι γεμάτα από κόσμο, καλό είναι παίρνουν το επόμενο λεωφορείο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Πάντως, πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κόσμος δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα τη ρουτίνα του, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΜ, ώστε να κάνουν την καθιερωμένη βόλτα τους. Τις τελευταίες ημέρες, όπως φαίνεται πλέον, τα λεωφορεία εξυπηρετούν κυρίως επιβάτες που θέλουν να μεταβούν στη δουλειά τους, αλλά και μερικούς πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν οδηγούν Ι.Χ., που πηγαίνουν σε γιατρούς, φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ».

Δείτε εδώ τι είπαν ο Κώστας, η Βασιλική, ο Παναγιώτης, o άλλος Κώστας, ο Θανάσης και ο Σήφης ο καθένας για το επάγγελμά του.