Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Δωρεάν κάρτες για τα ΜΜΜ σε όλους τους εργαζομένους, ποιο το «δώρο» για τις επιχειρήσειςΤο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μήνα αναμένεται να μονοπωλήσει τις συζητήσεις που θα έχει στο Μαξίμου σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει στο γραφείο του σειρά υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προωθήσει έξτρα φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για επιχειρήσεις τα οποία όμως θα έχουν και κοινωνικό πρόσημο.

Το πρώτο μέτρο αφορά την χορήγηση ετήσιων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εφόσον προμηθεύουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους τους με κάρτες, το κόστος αυτό θα εκπίπτει στα έξοδα τους. Για να γίνει πιο θελκτικό το μέτρο εξετάζεται να έχει μια επιπλέον προσαύξηση 30%. Δηλαδή για κάθε κάρτα, που κοστίζει 330 ευρώ, θα περνούν στα έξοδα 400 ευρώ. Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται ότι θα έχει σειρά θετικών επιπτώσεων. Θα υπάρχει μια έμμεση αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων που θα τύχουν της παροχής και θα τονωθούν η ρευστότητα και το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαία τα λόγια που είχε πει ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ «Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους πριμοδοτήσω. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options ή με άλλους τρόπους διανομής κερδών, τονώστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές για να τα πραγματοποιήσετε. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία», είχε αναφέρει και τώρα προχωρά στις σχετικές ρυθμίσεις.