Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αύξηση 28% στα έσοδα του ΟΑΣΑ το πρώτο τρίμηνο του 2019 καταγράφει το ηλεκτρονικό εισιτήριοΘετικό ταμείο με σημαντική αύξηση κατά 28% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2019 σε σχέση με πέρσι, καταγράφει για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών το ηλεκτρονικό εισιτήριο.


Περιορισμός εισιτηριοδιαφυγής

Η συνεισφορά του νέου κομίστρου στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ δείχνει να περιορίζει σταδιακά τις μεγάλες απώλειες από την εισιτηριοδιαφυγή, καλλιεργώντας προσδοκίες για τον περιορισμό και την σταδιακή εξάλειψη των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες. Για την πορεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα έσοδα της ΟΑΣΑ, μίλησε χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist για τις υποδομές στην ΝΑ Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κ. Γιώργος Αγραφιώτης.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και LG υπεύθυνες για το έργο

Η ελληνική εταιρεία μαζί με την Κορεάτικη LG, έχουν αναλάβει την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που περνά από το στάδιο των δυσλειτουργιών που συνάντησε τους προηγούμενους μήνες, στην φάση της πλήρους εφαρμογής ανταποκρινόμενο στις υψηλές απαιτήσεις του σχεδιασμού του. Η βελτίωση των εσόδων είχε φανεί από πέρσι, όταν ο Οργανισμός, είχε ανακοινώσει αύξηση κατά 20% των εσόδων.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα από τα έργα ΣΔΙΤ που υλοποίησε επιτυχώς η Ειδική Γραμματεία συγχρηματοδοτούμενων έργων με επικεφαλής τον κ. Νίκο Ματζούφα. Χθες κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ο Ειδικός Γραμματέας κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί 14 συμβάσεις ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα μάλιστα εγκρίθηκαν από την διυπουργική επιτροπή άλλα τρία έργα (δύο έργα οδοφωτισμού και ένα οδικό έργο), ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των συμπράξεων, το οποίο πλέον περιλαμβάνει 11 συνολικά έργα (εγκεκριμένα ή σε διαγωνιστική διαδικασία) αξίας 1,5 δισ. ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθείο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη ύψους 200 εκ. ευρώ που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ και ο ανάδοχος θα αμοίβεται με «πληρωμές διαθεσιμότητας», καθώς και ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε ολόκληρη την Ελλάδα προϋπολογισμού περί τα 700.000.000 ευρώ.