Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Μετωπική σύγκρουση λεωφορείου της Ο.ΣΥ με ΙΧΕ στην λεωφ. γραμμή 507 στην Εκάλη [ΕΙΚΟΝΕΣ]



Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε τροχαίο που σημειώθηκε εχθές στην Εκάλη, μεταξύ ΙΧΕ και λεωφορείου της Ο.ΣΥ που εκτελούσε δρομολόγιο στην λεωφ. γραμμή 507 «ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΡΟΔΟΠΟΛΗ - ΣΤΑΜΑΤΑ».


Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 8:00 το πρωί στο ύψος της Λ. Θησέως και Γιασεμιών, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του ΙΧ αποκοιμήθηκε, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κατεύθυνσης και συγκρούστηκε μετωπικά με το διερχόμενο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της λεωφ. γραμμής 507 «ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΡΟΔΟΠΟΛΗ - ΣΤΑΜΑΤΑ» με κατεύθυνση από Σταμάτα προς Ζηρίνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το citybusdrivers, στο λεωφορείο επέβαιναν 6 επιβάτες που ευτυχώς από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς παρόλο που η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Από τύχη γλύτωσαν και ο οδηγός του λεωφορείου αλλά και του ΙΧΕ, και τα δύο οχήματα έχουν υποστεί σοβαρότατες υλικές ζημιές. Ο οδηγός του λεωφορείου, βλέποντας τελευταία στιγμή το ΙΧ να κατευθύνεται πάνω του, προσπάθησε να γλυτώσει την μετωπική σύγκρουση τραβώντας το λεωφορείο αριστερά και βρέθηκε μέσα σε ένα πάρκο στην άκρη του δρόμου προς την οδό Γιασεμιών, περνώντας το ευτυχώς ανάμεσα από δύο κορμούς δέντρων, ίσως η κίνηση αυτή του οδηγού να ήταν και ο λόγος που δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός καθώς με αυτόν τον τρόπο απορροφήθηκε αρκετή δύναμη, ενώ το ΙΧ εκτοπίστηκε προς τα πίσω, πάνω από 7 μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης.

Ο οδηγός του λεωφορείου, με μεγάλη εμπειρία και επαγγελματισμό, αφού απεγκλωβίστηκε μόνος του από τα συντρίμμια, κατευθύνθηκε προς την μεσαία πόρτα και ανοίγοντάς την με τα χέρια απεγκλώβισε με ασφάλεια τους επιβάτες, κατόπιν κατευθύνθηκε και απεγκλώβισε τον οδηγό του ΙΧ και με τον πυροσβεστήρα του λεωφορείου ψέκασε προληπτικά το ΙΧ για αποτροπή ενδεχόμενου πυρκαγιάς, κάλεσε την τροχαία η οποία κατέφτασε άμεσα μαζί με όχημα της Πυροσβεστικής, και το ΕΚΑΒ, στο σημείο βρέθηκαν και άνθρωποι του Δήμου Κηφισιάς.


Εδώ θα θέλαμε να κάνουμε μία επισήμανση και να απευθυνθούμε σε συνάδελφους οδηγούς αλλά και στο επιβατικό κοινό. 

Είναι συχνό το φαινόμενο που αρκετοί συνάδελφοι αφήνουν το επιβατικό κοινό να είναι μπροστά από την προστατευτική μπάρα (μέχρι το μπαρ-μπριζ πολλές φορές), επειδή, είτε υπάρχει καθυστέρηση δρομολογίου, είτε για άλλους λόγους ... ενώ αρκετοί επιβάτες επιμένουν να μείνουν εκεί επειδή «ο άλλος μας αφήνει ...» όπως συχνά λένε, ή «έλα μωρέ για μία στάση ...»

Θα θέλαμε λοιπόν βλέποντας τις εικόνες, (οδηγοί και επιβάτες) να σκεφτούν πόσους νεκρούς θα είχαμε σε αυτό το σοβαρό τροχαίο αν υπήρχαν επιβάτες μέχρι το μπαρ-μπριζ ... 

Συνάδελφοι, αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα, να βρείτε το θάρρος και να επιβάλετε στον επιβάτη ότι για την ασφάλειά του θα πρέπει να μείνει πίσω από την προστατευτική μπάρα.

Citybusdrivers