Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Κλείνουμε την χρονιά με ένα δημοσίευμα που βιώνουμε ημέρες Εορτών και Κυριακών με ανοιχτά τα καταστήματα



Θα θέλαμε να κλείσουμε την χρονιά με κάτι ευχάριστο, δυστυχώς η καθημερινότητά μας δεν μας αφήνει, αφού σήμερα βιώσαμε για μία ακόμη φορά την αδιαφορία των αρμόδιων όσο αναφορά την δρομολόγηση των λεωφορείων.

Δεν ξέρουμε πότε θα καταλάβουν κάποιοι ότι κάποιες ημέρες του χρόνου χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα στη δρομολόγηση των λεωφορείων, και δεν είναι άλλες από τις ημέρες των εορτών ή τις Κυριακές  που είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Η ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών αυτές τις ημέρες δεν περιγράφεται, αφού οι αρμόδιοι φορείς προγραμματίζουν πρόγραμμα Σαββάτου ή Κυριακής ανάλογα. Αυτό έχει να κάνει με την συχνότητα των δρομολογίων αλλά και με τον χρόνο διαδρομής που δίνεται σε κάθε δρομολόγιο να εκτελεστεί από αφετηρία σε τέρμα και αντίστροφα. 

Έτσι, σε αυτές τις ημέρες, που όλοι γνωρίζουμε ότι η Κυριακή που είναι ανοιχτά τα καταστήματα και η παραμονή Χριστουγέννων ή παραμονή Πρωτοχρονιάς, ημέρες Πάσχα κτλ. η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη σε σχέση με άλλες Κυριακές ή ημέρες Σαββάτου και χρειάζεται επιπλέον χρόνος διαδρομής ώστε να εκτελεστούν τα δρομολόγια στην ώρα τους. 

Τις ημέρες αυτές, έχουμε διαπιστώσει ότι όχι μόνο υπάρχουν καθυστερήσεις δρομολογίων, αλλά και πολλά κενά δρομολόγια, τα οποία έχουν κόστος για την εταιρία. 

Σήμερα στο 040 η κατάσταση δεν περιγράφεται, ακούσαμε μία ηλικιωμένη κυρία να λέει  ... «το προηγούμενο λεωφορείο κατέβασε τον κόσμο και έφυγε άδειο ...» ενώ μία άλλη κυρία, απάντησε  ... « ε ναι αν σχόλασε ο οδηγός τι πρέπει να κάνει ...» Όχι κυρίες μου δεν σχόλασε ο οδηγός, λόγω των καθυστερήσεων το λεωφορείο έφυγε κενό για να προλάβει το επόμενο δρομολόγιο από το τέρμα ! Ναι, γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν συγκοινωνία αυτές τις ημέρες με πρόγραμμα Σαββάτου και χρόνους διαδρομής Σαββάτου, με 55 λεπτά χρόνο να έρθει το λεωφορείο από Πειραιά στο Σύνταγμα, που μέχρι το Ν. Φάληρο χρειάζεται πάνω από μισή ώρα ...

Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ, οι οδηγοί πλέον δεν ξέρουν πότε θα σχολάσουν, οι ώρες λήξης βάρδιας είναι πλέον ενδεικτικές, αφού αναγκαστικά πρέπει να οδηγήσουν το λεωφορείο στο προγραμματισμένο σημείο αλλαγής βάρδιας. Λες και δεν έχουν οικογένειες, λες και δεν έχουν παιδιά να πάνε κι αυτοί να ψωνίσουν για την οικογένειά τους ! Οι αρμόδιοι που δρομολογούν, με τα σταθερά ωράρια, δεν έχουν τέτοια θέματα, ξέρουν και πότε θα πάνε στο σπίτι τους και πότε θα πάνε στο ραντεβού τους ...

Το θέμα θα το αναδείξουμε με τον νέο χρόνο, όπου θα καταγγείλουμε την συμπεριφορά των αρμόδιων με την δρομολόγηση που κάνουν που πολλές φορές είναι εσκεμμένες και αναγκάζουν τους οδηγούς σε αναγκαστική υπερωρία  ...

Τέλος ευχόμαστε η νέα χρονιά να δώσει στους οδηγούς αυτό που πραγματικά τους αξίζει, η ειδικότητά τους να πληρωθεί ανάλογα και όχι κατώτερα από τα σταθερά ωράρια και τα πενθήμερα ... Έστω και με την ΣΣΕ που θα πρέπει να υπογραφεί το 2019 ! 


Οι διαχειριστές του citybusdrivers 

  • citybusdrivers
  • drivers21
  • nickdriver
σας εύχονται καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία στις οικογένειές σας και καλά χιλιόμετρα στους οδηγούς που καθημερινά βγάζουν ασπροπρόσωπη αυτή την εταιρεία !!!