Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νίκη των εργαζομένων της Ο.ΣΥ, η σημαντική αύξηση των δυνάμεων της ΔΑΚΕ



Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΟΣΥ - ΟΑΣΑ για τις εκλογές του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ « Νίκη των εργαζομένων της Ο.ΣΥ, η σημαντική αύξηση των δυνάμεων της ΔΑΚΕ »


Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018


ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ 
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ.

Η κάλπη στο «Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ» έστειλε πολλά και πολύ ηχηρά μηνύματα αναδεικνύοντας ξεκάθαρα τη ΔΑΚΕ Ο.ΣΥ - ΟΑΣΑ ως τον πραγματικό νικητή της εκλογικής διαδικασίας στο μεγαλύτερο και μαζικότερο σωματείο των αστικών συγκοινωνιών.

Η άνοδος του ποσοστού της Παράταξής μας και η αύξηση του αριθμού εδρών της στο Δ.Σ. από 4 σε 5, κυριολεκτικά απέναντι σε όλους και όλα αποδεικνύει περίτρανα πως οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ. έχουν γνώση, διαθέτουν μνήμη και κυρίως κρίση.

Οι στοχευμένες διώξεις μελών και στελεχών της ΔΑΚΕ δεν μας πτόησαν, οι απειλές και η τρομοκράτηση συναδέλφων μας ένωσαν κόντρα στους ενορχηστρωτές τους, οι προαγωγές ημετέρων, οι αναβαθμίσεις των δικών τους παιδιών ή των «προθύμων» και οι κάθε λογής εξυπηρετήσεις –ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί και σε πράσινο φόντο– μας πείσμωσαν, δεν μας δελέασαν…

Παρά, λοιπόν, τον πόλεμο από πρακτικές κομματικοποίησης και λογικές κυβερνητικού συνδικαλισμού που παραπέμπουν σε άλλους καιρούς, γίναμε ακόμη περισσότεροι συνεχίζοντας την πορεία καταξίωσης της ΔΑΚΕ Ο.ΣΥ - ΟΑΣΑ.

Την ίδια στιγμή που Διοίκηση και «περιούσιες» παρατάξεις στρέφονταν εναντίον μας, επίδοξοι διασπαστές υπό την επίφαση της «ενότητας» διεκδικούσαν ρόλο για να πουλήσουν εκδούλευση. Τελικά δεν κατόρθωσαν να γίνουν ούτε καν κομπάρσοι… Το ψέμα, ο λαϊκισμός και η φθηνή καταγγελία, άλλωστε, έχουν κοντά ποδάρια αντίστοιχου ύψους με τα ποσοστά που έλαβαν αυτοί οι «αυτόκλητοι ψευδομεσσίες»…

Η επόμενη μέρα των αρχαιρεσιών βρίσκει τη ΔΑΚΕ πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Δεν είναι, όμως, περίοδος για πανηγυρισμούς ή θριαμβολογίες. Απαιτείται διαρκής δουλειά και επαγρύπνηση.

Η δικαίωση όσων συναδέλφων μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, η δυναμική, εποικοδομητική και άδολη εκπροσώπηση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων της Ο.ΣΥ είναι για εμάς δέσμευση. Τα προβλήματά των Οδικών Συγκοινωνιών που εντάθηκαν δραματικά την τελευταία τριετία, δεν έχουν χρώμα ή κόμμα, είναι κοινά για όλους μας και ο μοναδικός μας εχθρός.

Η αγωνία μας γίνεται αγώνας για Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες με ισχυρό αναπτυξιακό ρόλο και κοινωνικό πρόσημο, το όραμά μας μετατρέπεται σε τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Ο.ΣΥ., το δίκιο μας οδηγός για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στις εργασιακές μας σχέσεις.

Διεκδικούμε καθαρές λύσεις, δεν αναζητούμε «άλλοθι».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΔΑΚΕ Ο.ΣΥ - ΟΑΣΑ