Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κώστας Καραμανλής: «Μία τρύπα στο νερό για τον ΟΑΣΘ»Σχετικά με το χρονίζον θέμα του ΟΑΣΘ και την πρόσφατη επίσχεση εργασίας στην οποίαν είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ., κ. Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο «Ραδιόφωνο 24/7» και τη Βίκυ Σαμαρά. 


Παρατίθενται τα βασικότερα σημεία της παρέμβασής του:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στις αστικές συγκοινωνίες το απόλυτο μπάχαλο τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη συμπρωτεύουσα, και αποτελεί απόδειξη των τεράστιων παθογενειών που παρουσιάζει αυτή η κυβέρνηση.

- Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, είχε ξεκινήσει το 2014 μια διαδικασία εξορθολογισμού, μειώνοντας τους πράγματι υψηλούς μισθούς των εργαζόμενων.

- Ο εξορθολογισμός –τότε– είχε ξεκινήσει υπεύθυνα, αποτελεσματικά, με κοινωνικό διάλογο και με συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων μερών.

- Αντίθετα, η παρούσα κυβέρνηση επί 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα απολύτως, βάζοντας σε ταλαιπωρία τους κατεξοχήν μη-προνομιούχους πολίτες. Αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να υποστηρίζει μια κυβέρνηση της αριστεράς.

- Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει δύο νέους δημόσιους φορείς στη θέση του ΟΑΣΘ, κάτι που αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει πως το 2019 θα πρέπει να ανοίξουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες.


- Επομένως, η κυβέρνηση κάνει «μία τρύπα στο νερό», από την στιγμή που δεν μας λένε που θα βρεθεί η χρηματοδότηση και τι θα κάνει όταν ο ΟΑΣΘ θα προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια.