Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κώστας Καραμανλής: «Μία τρύπα στο νερό για τον ΟΑΣΘ»



Σχετικά με το χρονίζον θέμα του ΟΑΣΘ και την πρόσφατη επίσχεση εργασίας στην οποίαν είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ., κ. Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο «Ραδιόφωνο 24/7» και τη Βίκυ Σαμαρά. 


Παρατίθενται τα βασικότερα σημεία της παρέμβασής του:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στις αστικές συγκοινωνίες το απόλυτο μπάχαλο τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη συμπρωτεύουσα, και αποτελεί απόδειξη των τεράστιων παθογενειών που παρουσιάζει αυτή η κυβέρνηση.

- Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, είχε ξεκινήσει το 2014 μια διαδικασία εξορθολογισμού, μειώνοντας τους πράγματι υψηλούς μισθούς των εργαζόμενων.

- Ο εξορθολογισμός –τότε– είχε ξεκινήσει υπεύθυνα, αποτελεσματικά, με κοινωνικό διάλογο και με συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων μερών.

- Αντίθετα, η παρούσα κυβέρνηση επί 2 χρόνια δεν έκανε τίποτα απολύτως, βάζοντας σε ταλαιπωρία τους κατεξοχήν μη-προνομιούχους πολίτες. Αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να υποστηρίζει μια κυβέρνηση της αριστεράς.

- Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει δύο νέους δημόσιους φορείς στη θέση του ΟΑΣΘ, κάτι που αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει πως το 2019 θα πρέπει να ανοίξουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση των συγκοινωνιών σε ιδιώτες.


- Επομένως, η κυβέρνηση κάνει «μία τρύπα στο νερό», από την στιγμή που δεν μας λένε που θα βρεθεί η χρηματοδότηση και τι θα κάνει όταν ο ΟΑΣΘ θα προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια.