Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εταιρεία που είχε σύμβαση με τον ΟΑΣΑ τύπωνε πλαστά εισιτήρια !!!

Συνελήφθησαν οι δυο ιδιοκτήτες της τυπογραφικής εταιρείας στο Μενίδι, όπου βρέθηκαν 1 εκατ. εισιτήρια και χιλιάδες πλαστά άλλα (Pics)



Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στις Αχαρνές Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 58 ετών, συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας η μητρική εταιρεία της οποίας εδρεύει στη Λετονία.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).



Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.
  
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), για τυπογραφείο που είχε σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία για να της τυπώνει τα εισιτήρια και όπως προέκυψε τύπωνε εισιτήρια, πλαστά στην πλειονότητά τους, που τα μοίραζε στην “μαύρη αγορά”, διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους του τυπογραφείου στην περιοχή του Μενιδίου.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 59.470 πλαστά εισιτήρια, 1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, 12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, 12 εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του ΟΑΣΑ, 12 τυπογραφικά μηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ.


Το ύψος της οικονομικής ζημίας, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΣΑ. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.