Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ, ΣΕΛΜΑ και ΣΗΕΚ διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση Π. Βόγκα στον ΟΑΣΑ !!!

Την εναντίωσή τους στη τοποθέτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ Π. Βόγκα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ, έστω και ως μέλους, εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, το ΣΕΛΜΑ και το  ΣΗΕΚ.Όπως αναφέρεται σε αυτή, «ο άνθρωπος, που απομακρύνθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ ως αποτυχών στο έργο του, κατά τη διάρκεια της μόλις 7 μηνών θητείας του στη ΣΤΑ.ΣΥ (από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2016), «κατάφερε» να έρθει σε ρήξη με τους εργαζόμενους και να διασαλευθεί η εργασιακή ειρήνη, προκαλώντας κινητοποιήσεις που είχαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, επανέρχεται ως δια… μαγείας στο προσκήνιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ.

Επανειλημμένα είχαμε καταγγείλει ότι επί των ημερών του η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και γενικότερα η πολιτική της διοίκησής του ήταν καταστροφική για τη ΣΤΑΣΥ και σήμερα, μετά την απομάκρυνσή του, αγωνιζόμαστε να επουλώσουμε τις «πληγές» που δημιούργησε, ώστε η ΣΤΑΣΥ να καταστεί και πάλι μια εταιρεία με προοπτική σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

Θεωρούμε ότι τέτοιοι άνθρωποι, όπως έχει φανεί από το «έργο» τους, δεν δουλεύουν για το συλλογικό καλό και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Ως εκ τούτου δε χωρούν στον κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα μιας Κυβέρνησης που θέλει να λέγεται δημοκρατική με αριστερό πρόσημο.


Γι’ αυτό εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και τον βαθύτατο προβληματισμό μας για την επιστροφή του συγκεκριμένου ατόμου σε νέα θέση ευθύνης στον ευαίσθητο χώρο των συγκοινωνιών της πρωτεύουσας».