Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Mετωπική σύγκρουση συνδικάτων - διοίκησης Ο.ΣΥ.ΑΕ

Για συνδικαλιστικές διώξεις και απόπειρες εκφοβισμού εργαζομένων, κατηγορούν τη διοίκηση της Ο.ΣΥ. ΑΕ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).


Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική της Διοίκησης της Ο.ΣΥ. ΑΕ, η οποία προχώρησε στη συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων Μισθωτής Εργασίας και πρώην προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Νίκου Κουλουμπαρίτση.


Την ώρα που οι αστικές συγκοινωνίες παρουσιάζουν πληθώρα σημαντικών προβλημάτων, η Διοίκηση της Ο.ΣΥ διώκει συνδικαλιστικά το συνάδελφο, σε συνέχεια άλλων ενεργειών, επιχειρώντας κατά παράβαση του Ν1264/1982, να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική του δράση.

Τέτοιου είδους φαινόμενα, που έχουν ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, είναι απαράδεκτα και δε θα μείνουν αναπάντητα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπαίνει εμπόδιο στην απρόσκοπτη δράση συναδέλφων συνδικαλιστών, που εκλέγονται με σκοπό να εργαστούν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

H ανακοίνωση του Ε.Κ.Α.
«Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη εμμονική στάση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ο.ΣΥ. Α.Ε., κ. Αναγνωστόπουλου Γεώργιου.

Την ώρα που οι αστικές συγκοινωνίες παρουσιάζουν σωρεία προβλημάτων (έλλειψη ανταλλακτικών, περιορισμένη κάλυψη γραμμών, έλλειψη εξυπηρέτησης επιβατών) ο κ. Αναγνωστόπουλος, εδώ και 6 μήνες, ασχολείται αποκλειστικά με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Μισθωτής Εργασίας και πρώην Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, συν. Κουλουμπαρίτση Νίκο.

Προσπάθησε να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την συνδικαλιστική του δράση, ακόμα και τη συμμετοχή του τόσο στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ όσο και στο Συνέδριο του ΕΚΑ. Αποκορύφωμα της αντιδημοκρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης του στα συνδικαλιστικά δρώμενα, αγνοώντας πλήρως τον Ν. 1264, ήταν η χθεσινή εκδικητική μετακίνηση του συναδέλφου μας, με στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης.

Σημειώνουμε ότι ο υπερβάλλων ζήλος του Διευθύνοντος Συμβούλου να μετακινηθεί ο συνάδελφος, μας δημιουργεί βάσιμες υποψίες ρεβανσισμού για την συνδικαλιστική του δράση και τις κινητοποιήσεις του κλάδου κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του. Αυτή η ωμή διευθυντική παρέμβαση στα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα θυμίζει άλλες εποχές που μόνο δημοκρατικές δεν ήταν.

Καλούμε τον κ. Αναγνωστόπουλο να αναιρέσει τώρα την απόφαση του και την πολιτική ηγεσία που τον τοποθέτησε να του θυμίσει τις αρμοδιότητες του.

Σε κάθε περίπτωση το ΕΚΑ με κάθε τρόπο θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση και θα επιβάλλει τον σεβασμό στον Ν. 1264″.


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com