Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Υπεύθυνοι οι οδηγοί οχημάτων και για την οδική κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς



Κίνηση καθημερινά, φωτεινοί σηματοδότες, οχήματα, πεζοί, δίτροχα, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί και τόσα άλλα! Οι οδηγοί οχημάτων οφείλουν να δείχνουν υπομονή σε όλους!


Ιδιαίτερα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν συμπολίτες οι άλλοι οδηγοί οφείλουν να δίνουν προτεραιότητα, να επιβραδύνουν ή και να διακόπτουν την κίνηση τους!

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 25 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας καθορίζονται οι ειδικοί κανόνες των οδηγών σε σχέση με τα οχήματα των δημόσιων συγκοινωνιών, η παραβίαση των οποίων επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες και 3 βαθμούς ποινής στο point system.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά:

ΑΡΘΡΟ 25: Ειδικοί κανόνες για τα οχήματα των δημόσιων συγκοινωνιών

1. Για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων δημόσιων συγκοινωνιών (μαζικής μεταφοράς επιβατών) μέσα στις κατοικημένες περιοχές, οι οδηγοί των άλλων οχημάτων υποχρεούνται, εφόσον δεν δημιουργείται κίνδυνος, να μειώσουν την ταχύτητά τους και σε ανάγκη να διακόπτουν την πορεία τους για να επιτρέπουν στα οχήματα αυτό να εκτελέσουν τον αναγκαίο ελιγμό για την εκκίνηση από τις καθορισμένες στάσεις.

Φίλε οδηγέ δείξε υπομονή στην καθημερινή σου οδήγηση! Με υπομονή θα φτάσεις στον προορισμό σου!

Μέντωρ Διαμεσολαβητής

(Νόμος: 2696/23.03.1999 ΦΕΚ.57α και αναπροσαρμογή Νόμος: 3542/02.03.2007/ΦΕΚ.50α) (source ©:www.kok.gr)