Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

“Αν δε σ΄ αρέσει κυρία να πάρεις ταξί”! Χαμός από παράπονα για την Γραμμή 319


"Είχε μιλήσει άσχημα και χυδαία σε κοπέλα γιατί τον ρώτησε γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν για στάση"


Η διαδρομή του Λεωφορείου της Γραμμής 319 έχει μεγάλη ιστορία φαίνεται. Μετά το άρθρο στο anatolika24.gr με τίτλο “Γαλλικά” και απρέπειες στο Λεωφορείο της Γραμμής 319, στα Σπάτα!”, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες για την συμπεριφορά των οδηγών.

Διαβάστε χαρακτηριστικά:

“Μου, συνέβη στο 319 και εμένα πάλι ένα απίστευτο σκηνικό, βράδυ 21:15 με έναν οδηγό. πριν, περίπου μία βδομάδα. ήμουν, εγώ μέσα και τα δύο μικρά ανιψιά μου. και, κάποια άλλα πολύ λίγα άτομα… μου, έλεγε και εμένα κάτι τέτοια παράλογα (γιατί, του είπα στάση σας παρακαλώ πολύ, γιατί δεν λειτουργούσαν τα κουμπιά, εκ μέρους μιας κυρίας, επειδή ήμουν πιο μπροστά από εκείνη για να το ακούσει) και, ότι του φώναζα στάση ενώ δεν κατέβηκα και του λέω για την κυρία την είπα την στάση. όχι, για εμένα. ότι εγώ κάνω κουμάντο και τέτοια… και, συνέχιζε και μου φώναζε και μου έλεγε διάφορα παράλογα…

Θα σας, πω μόνο ότι με κατέβασε επίτηδες μετά που του ζήτησα στάση δύο στάσεις πιο κάτω και αυτό κάτω από την πίεση του άντρα μου. και είχα δύο μικρά παιδιά μαζί μου, και μου απάντησε εάν δεν σου αρέσει να πάρεις ταξί. και, ότι αυτός κάνει κουμάντο και τέτοια…

Πήρα, μέχρι την αστυνομία τηλέφωνο αλλά μου είπαν να απευθυνθώ στον ΟΑΣΑ. πηρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι γραμμή παραπόνων δεν υπάρχει μόνο μειλ μπορούμε να στείλουμε μπαίνοντας στον oasa,gr.

Και, μπήκα να στείλω μειλ αλλά, θέλει όλα τα προσωπικά μου, στοιχεία… μέχρι την διεύθυνση που μένω.

Και, διερωτώμαι εγώ γιατί??? και, όπως και κάτι άλλο…εγώ, πιστεύω ότι εννοείται, ότι θα δικαιολογήσουν τον οδηγό τους!!! Ωστόσο, εάν θέλετε στείλτε εκεί μειλ με τα παράπονα σας… εάν, θέλετε βέβαια να γράψετε όλα σας τα προσωπικά σας, στοιχεία…”.

“Γενικά οι 2 γραμμές αυτές έχουν πρόβλημα ή 319,και η 314 που πάει τη Μαραθώνος μέχρι Ραφήνα τρώει συνέχεια δρομολόγια, θέλαμε και εμείς να κάνουμε παράπονα”.

“Δε σταματάνε σε κάποιες στάσεις να πάρουν άτομα κιόλας. Αλλά και επιβάτες δε χτυπάνε εισιτήριο”.

“Ο συγκεκριμένος έχει αρκετές καταγγελίες γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε αυτό. Μάλιστα πριν 3 εβδομάδες περίπου είχε μιλήσει άσχημα και χυδαία σε κοπέλα γιατί τον ρώτησε γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν για στάση. Η αντιμετώπιση από τον υπεύθυνο ήταν να του δώσει άδεια και μετά ξανά γύρισε κανονικά στη δουλειά του”.

“Με εκνευρίζει όμως όταν πουλάει μαγκιά και στοχεύει ανθρώπους όπως παιδιά/γυναίκες/ηλικιωμένους”.

“Καταγγελίες έχουν γίνει και γίνονται καθημερινά για διάφορα. Έχω κάνει και εγώ ο ίδιος γιατί στο 319 ο οδηγός μάλλον βιαζότανε και δεν έκανε το Π στο δημαρχείο Σπάτων αλλά από τη λεωφόρο έκοψε αμέσως αριστερά (απαγορεύεται κόλας) και εγώ περίμενα το επόμενο με αποτέλεσμα να χάσω ραντεβού σε νοσοκομείο. Έκανα άμεσα καταγγελία με ώρα, στοιχεία λεωφορείου κλπ.

Δεν υπάρχει καμία τιμωρία προς τους οδηγούς των ΚΤΕΛ όπως και για τα οχήματα τους. Αν κάνετε καταγγελία σε οδηγό ή όχημα της ΟΣΥ θα δείτε άμεσα την τιμωρία, στα ΚΤΕΛ δεν συμβαίνει αυτό και τους λόγους τους καταλαβαίνουμε”.

“Εγώ πριν καιρό στο νομισματοκοπείο μόλις είχε ξεκινήσει το λεωφορείο από την αφετηρία στα φανάρια ακριβώς στην αφετηρία του έλεγα να μου ανοίξει και δεν εμπόδισε κανένα άλλο όχημα και δεν μου άνοιγε και έχω και κάποια κινητικά προβλήματα… Θυμόμουν την φάτσα του και μόλις έφτασε το επόμενο λεωφορείο τον έβγαλα φωτογραφία και πήρα τηλέφωνο στα γραφεία τους…. Δεν έβγαλα άκρη μέχρι τον μπελά μου πήγα να βρω”.

“Στην ώρα τους δεν έρχονται, σε στάσεις δεν σταματάνε, άσχημα μιλάνε στον κόσμο.. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό; Σε τριτοκοσμική χώρα να πήγαινες περισσότερο τάξη θα υπήρχε”.

Πηγή