Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΤΕΛ: Σε χωριστή θέση παιδιά κάτω των 6 ετών - Παραμένει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς τους




Την απόφαση που αφορά στη μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών με τα ΚΤΕΛ αιτιολόγησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Όπως ανέφερε, η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών, και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

«Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους.

«Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».

Πηγή