Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Χ. Σπίρτζης: Στόχος της ΝΔ να δοθούν σε ιδιώτες οι αστικές συγκοινωνίες




«Δεν είναι προβληματικό είναι έξω από την κοινή λογική» ότι επιβάτες λεωφορείων θα τιμωρούνται με πρόστιμο αν μπαίνουν σε οχήματα που είναι μισογεμάτα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα κυβερνητικά μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού και στην τακτική που ακολουθεί η ΝΔ για τα ΜΜΜ.


Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι έτσι αποδεικνύεται μια σειρά από ολιγωρίες από παραλείψεις της κυβέρνησης και των νέων διοικήσεων μια σειρά από σκοπιμότητες γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει και ήταν στην εξέλιξη της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας η προμήθεια τόσο νέων λεωφορείων για Αθήνα και  Θεσσαλονίκη από το Υπουργείο Μεταφορών όσο και νέων συρμών για τις γραμμές του Μετρό της Αθήνας.

Ο τομεάρχης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο γιατί ακύρωσε τον διαγωνισμό αλλά γιατί όταν ανέλαβε ένα χρόνο πριν δεν επανέλαβε εφόσον ήθελε και είχε διακηρύξει ότι θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων τι γίνεται με την προμήθεια των συρμών και μια σειρά από διαχειριστικές ανεπάρκειες, δηλαδή να μην έχουμε συχνότερα δρομολόγια δηλαδή περισσότερους οδηγούς για τα ΜΜΜ κ.ά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πέρασμα των αστικών συγκοινωνιών και είδαμε ένα μεγάλο κομμάτι που είναι στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης να μεταφέρεται στα ΚΤΕΛ και αυτό δεν είναι ορθολογικό για κανέναν λόγο και ο Δήμος της Θεσσαλονίκης αντί να έχει απαίτηση, όπως ήταν για δεκαετίες στο νέο φορέα, να μετέχει στο έργο του, τελικά να επικροτεί την κατάργηση του και να αγοράζει μεταχειρισμένα λεωφορεία 15ετίας προκειμένου να τα δωρίσει τον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν ήταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ήταν σε δοκιμαστική λειτουργία.

Πηγή