Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Κ. Σιορίκης: Ανάγκη για 350 με 500 προσλήψεις προσωπικού και αγορά τροχαίου υλικούΌπως, τόνισε, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου  το πρόβλημα του συνωστισμού και των αραιών δρομολογίων, μπορεί να λυθεί μόνο «με προσλήψεις προσωπικού και αγορά τροχαίου υλικού».
Έντονος συνωστισμός καταγράφεται στα μέσα μεταφοράς το τελευταίο διάστημα. 
Τα αραιά δρομολόγια και οι τεράστιες καθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε εικόνες έντονου συνωστισμού των επιβατών σε λεωφορεία και μετρό.
Την ίδια ώρα, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι από τις αρχές για τη χρήση και τη σωστή χρήση μάσκας από πλευράς πολιτών στα μέσα.
Ωστόσο, με τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, και δείχνουν τους πολίτες να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, η χρήση της μάσκας… έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Σε ότι αφορά στα λεωφορεία, ο στόλος αριθμεί 1700 οχήματα. Όμως, εξ αυτών, τα 700 δεν μπορούν να κινηθούν λόγω βλάβης. 
Έτσι, περί τα 1000 είναι διαθέσιμα για κυκλοφορία.
Παράλληλα, παρατηρείτε έλλειψη έμψυχου δυναμικού, καθώς οι τελευταίες προσλήψεις οδηγών πραγματοποιήθηκαν το 2008. Δηλαδή, 12 χρόνια πριν. Ο μέσος όρος της ηλικίας των οδηγών των λεωφορείων ανέρχεται στα 50-52 έτη.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o Πρόεδρος των εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, Κώστας Σιορίκης, αναφέρθηκε στα θέματα του συνωστισμού στα μέσα αλλά και στο ζήτημα των αραιών δρομολογίων.
Όπως, τόνισε, το πρόβλημα αυτό, μπορεί να λυθεί μόνο «με προσλήψεις προσωπικού και αγορά τροχαίου υλικού».
Σύμφωνα με τον κ. Σιορίκη, για να υπάρχουν δρομολόγια, 200-250 οδηγοί λεωφορείων εργάζονται στα ρεπό τους.
Ως εκ τούτου, τόνισε την ανάγκη για άμεσες 350-500 προσλήψεις, προκειμένου να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία, άρα να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια και λιγότερος συνωστισμός στα μέσα.
Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός, πως οι οδηγοί θεωρούνται υπεύθυνοι για τυχόν υπεράριθμους επιβάτες, κάτι για το οποίο θα τους βεβαιώνεται και πρόστιμο, ήταν ξεκάθαρος.

«Ας είμαστε σοβαροί. Ο οδηγός έχει το νου του να μεταφέρει ασφαλώς τους πολίτες. Δεν μπορεί να έχει το νου του στο πόσοι μπαίνουν και να κάνει προσθαφαιρέσεις» σημείωσε.

Πηγή