Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Με μάσκες και γάντια η επιβίβαση στα ΜΜΜ – Ο ρόλος των βοηθών επιβατών



Με μάσκες και γάντια θα γίνεται πλέον η επιβίβαση στα ΜΜΜ, ενώ έχουν τοποθετηθεί κορδέλες στις θέσεις των επιβατών που υποδεικνύουν τη διαθεσιμότητα των καθισμάτων, η οποία είναι μία παρά μία.


Ο πρόεδρος των εργαζομένων του τραμ, Ηλίας Μανιατάκης μίλησε στην κάμερα του MEGA για το ρόλο των βοηθών επιβατών που από σήμερα τίθενται σε ισχύ και ο οποίος είναι η ενημέρωση για τα νέα μέτρα και οι συστάσεις.

Με το σύνθημα «με υγεία στη νέα κανονικότητα», ο κ. Μανιατάκης υποστήριξε πως θα φροντίσουν ώστε οι πολίτες να μετακινούνται με ασφάλεια και υγεία.

Ζητά από το επιβατικό κοινό να ακολουθεί όσα λένε οι ειδικοί και να φορούν τις μάσκες προστασίας, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση στους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις παρά μόνο σε όσες γίνονται στο πλαίσιο της εργασίας.

Ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων γίνεται από τους βοηθούς επιβατών, οι οποίοι βέβαια είναι αρμόδιοι για συστάσεις και όχι επιβολές προστίμων.



Στο μετρό του Συντάγματος, άνθρωποι με πορτοκαλί γιλέκα ενημερώνουν τους πολίτες για το γεγονός ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές και φροντίζουν να τηρούνται οι αποστάσεις.

Το δρομολόγια ήταν στα 7,5 λεπτά κι έχουν πλέον κατεβεί στα 6, τις ώρες αιχμής. Σε περίπτωση αυξημένης κίνησης το 6λεπτο θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας.

Γενικά, οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα και είναι πειθαρχημένοι. Σε σχέση με τις μέρες της καραντίνας, η κίνηση είναι ελαφρώς αυξημένη.

Στο σημείο βρέθηκαν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ωστόσο δεν έκαναν καμία δήλωση.

Πηγή