Τρίτη 5 Μαΐου 2020

«Νέα κανονικότητα» και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αυστηρά μέτρα προστασίας



Την πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα, συμμόρφωση με τα μέτρα φαίνεται να δείχνουν τόσο οι Αθηναίοι όσο και οι Θεσσαλονικείς.



Η είσοδος στα ΜΜΜ γίνεται από τη μεσαία πόρτα και η έξοδος από την τρίτη, ενώ από την πρώτη εισέρχεται και εξέρχεται μόνο ο οδηγός.

Στη Θεσσαλονίκη, έχει τοποθετηθεί πλεξιγκλάς στη θέση του οδηγού και οι αποστάσεις μέσα στο λεωφορείο τηρούνται, τη στιγμή βέβαια που η κίνηση είναι ακόμα περιορισμένη.

Στην Αθήνα, στις θέσεις των λεωφορείων έχουν τοποθετηθεί κορδέλες ώστε οι επιβάτες να κάθονται θέση παρά θέση. Στα τζάμια έχουν κολληθεί οδηγίες και συστάσεις για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά την είσοδο στο όχημα, ενώ σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου, όλοι οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα, φορώντας τις μάσκες και τα γάντια.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ, Στέφανος Αγιάσογλου, σύμφωνα με τον οποίο ξεκίνησε η επιστροφή στην κανονικότητα. «Έχει γίνει προετοιμασία όλη την εβδομάδα κατορθώνοντας να φτάσουμε πολύ κοντά στο στόχο και από πλευράς δρομολογίων και από πλευράς τήρησης των μέτρων», δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου.

Επίσης, στις στάσεις των λεωφορείων βρίσκονται βοηθοί επιβάτη με κίτρινα γιλέκα, οι οποίοι ενημερώνουν όσους περιμένουν στις στάσεις για τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά παράλληλα ελέγχουν και αν αυτά τηρούνται.