Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Κόντρα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το 37ο συνέδριο




Επίθεση από ΓΣΕΕ για την στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση έξω από το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.


Την βαθύτατη θλίψη της εκφράζει η ΓΣΕΕ αναφορικά με την «ανακοίνωση» της ΑΔΕΔΥ και την υποτιθέμενη «διευκολυντική στάση εργασίας» που προκήρυξε, για διευκόλυνση «διαδηλωτών» που θα εναντιωθούν στη διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Πράγματι η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για την συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι χαρακτηρίζοντας μάλιστα το συνέδριο ως παρωδία.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι "ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των πλειοψηφικών τους παρατάξεων στην ΑΔΕΔΥ, ουδεμία σχέση έχουν με την εργαλειοποίηση της Ανώτατης Δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης από το Π.Α.ΜΕ και κάποιους «προθύμους».

Σχεδόν αναμέναμε μια τέτοια θεσμική εκτροπή. Άλλωστε είχαν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες «βαρύνουσας» σημασίας ανακοινώσεις - παρεμβάσεις που άπτονται…των «άμεσων» προβλημάτων του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου…".

Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία "οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα, να παράγουν πολιτική, να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που εκπροσωπούν, να έχουν καθοδηγητικό ρόλο με ύφος Προοδευτικό, Δημοκρατικό, Ευρωπαϊκό. Είναι όργανα με ιστορία και έχουν συνεισφέρει βαρύ φόρο στην προάσπιση των συλλογικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων".

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι τέτοιους είδους ανακοινώσεις ούτε το ΠΑΜΕ δεν έχει βγάλει ωστόσο σημειώνει ότι" αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων!!!".

Πηγή