Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Οι ανίκητοι… τζαμπατζήδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Οι τζαμπατζήδες των αστικών συγκοινωνιών μπαίνουν (και πάλι) στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών αλλά, όπως φαίνεται, παραμένουν ανίκητοι.


Οι τζαμπατζήδες των αστικών συγκοινωνιών μπαίνουν (και πάλι) στο στόχαστρο του υπουργείου Μεταφορών αλλά, όπως φαίνεται, παραμένουν ανίκητοι. Και ξέρετε γιατί; Επειδή όσα μέτρα κι αν πάρει το υπουργείο Μεταφορών για να γλιτώσει από αυτή τη «μάστιγα», όπως τη χαρακτηρίζει, οι τζαμπατζήδες αυξάνονται και πληθύνονται. Ο λόγος; Έχουν εδώ και τρία χρόνια συνηθίσει στο… τζάμπα. Δεν πλήρωναν και δεν είχαν καμία επίπτωση. Και τι συμβαίνει σήμερα όταν τους ελέγξεις;

Ας αφήσω τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή να μας διηγηθεί ένα περιστατικό. «Στον Ηλεκτρικό προσφάτως εντοπίστηκαν 30 άτομα που πηγαινοέρχονταν χωρίς να πληρώνουν. Όταν τους έγινε επίπληξη, ορισμένοι κατέβηκαν μεν από το τρένο, αλλά κατέλαβαν τον… σταθμό». Ετσι το Δημόσιο που χάνει αρκετά χρήματα από τους τζαμπατζήδες προγραμματίζει τηλεοπτικά σποτ («το εισιτήριο είναι μαγκιά» – ή κάπως έτσι) και εντατικοποίηση των ελέγχων. Αλλά αυτοί που έχουν συνηθίσει στο τζάμπα δύσκολα θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Πηγή