Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΟΣΥ: «Φτερά» έκαναν 2,5 εκατ. ευρώ από … «λάθος» της διοίκησης – Διχασμένοι οι εργαζόμενοι




Της Μαρίας Μόσχου

Την ίδια στιγμή που ο ΟΑΣΑ εξοικονόμησε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοραστούν ανταλλακτικά και να βγουν στους δρόμους της Αττικής λεωφορεία και τρόλεϊ και να υλοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων η διοίκηση της ΟΣΥ από …αμέλεια ή δόλο «χάνει» 2,5 εκατ. ευρώ καθώς … ξέχασε να κάνει έφεση σε δικαστική διαμάχη με εργαζόμενους!


Όσο απίθανη και να δείχνει η συγκεκριμένη είδηση είναι μια πραγματικότητα για την ΟΣΥ η οποία γα ακόμα μία φορά δείχνει ότι οι αστικές συγκοινωνίες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Στελέχη  της εταιρείας αποκαλύπτουν στο movenwes.gr ότι δικηγόρος που είχαν επιλέξει μικρή μερίδα εργαζομένων προέβη σε δέσμευση και τελικά πήρε από τα αποθεματικά της ΟΣΥ σε έναν από τους λογαριασμούς που διαθέτει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό  το οποίο προέκυψε μετά από αγωγή 155 εργαζομένων για διαφορές στην μισθοδοσία που προέκυψαν μετά την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων και του ενιαίου μισθολογίου.

Και αυτό γιατί η διοίκηση της ΟΣΥ σε «συνεργασία» με τη νομική υπηρεσία … ξέχασαν να υποβάλλουν έφεση, όπως κάνουν σε δεκάδες άλλες παρόμοιες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί υπέρ των εργαζομένων.

Αν και η έφεση κατατέθηκε εκπρόθεσμα ωστόσο το αποτέλεσμα είναι περίπου 155 εργαζόμενοι να παίρνουν πάνω από 15.000 ο καθένας, προκαλώντας τις αντιδράσεις από τους υπόλοιπους οι οποίοι αν και έχουν κερδίσει τις αρχικές δικαστικές μάχες για όλες τις σχετικές αποφάσεις δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ καθώς η διοίκηση έχει υποβάλει, ως όφειλε,  εφέσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν τελεσιδικήσει.

Η μη υποβολή έφεσης έγινε  την περίοδο του Πάσχα ενώ η δέσμευση των χρημάτων έγινε τις τελευταίες ημέρες, οπότε και η διοίκηση του ΟΑΣΑ έδινε αγώνα για να ξεκινήσει να υλοποιείται  το χειμερινό πρόγραμμα εξοικονομώντας χρήματα για να πληρωθούν οι προμηθευτές που είχαν κλείσει τις στρόφιγγες στην ΟΣΥ.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ερωτήματα τόσο για τον τρόπο που η διοίκηση της ΟΣΥ διαχειρίζεται τα νομικά ζητήματα της εταιρείας όσο και για το γεγονός ότι η απόφαση αυτή μπορεί να «τινάξει» στον αέρα την εργασιακή ειρήνη μια και μόνο μια μικρή μερίδα εργαζομένων παίρνει χρήματα ενώ άλλοι που έχουν τα ίδια δικαιώματα δεν μπορούν να πάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έχει απασχολήσει τόσο την διοίκηση του ΟΑΣΑ όσο και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών. Περιμένουμε να δούμε τις τελικές αποφάσεις και ελπίζουμε να διαψευσθούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι όλο το συμβάν και η ζημία της ΟΣΥ είναι υπαιτιότητα της νομικής υπηρεσίας και μόνο. Ίδωμεν…

Πηγή 

«Ξέχασε» λέει η Ο.ΣΥ να κάνει έφεση και δεσμεύτηκαν 2.500.000 € ... άμεση όμως ήταν η αντίδραση ... και δεν «ξέχασε» να κάνει έφεση, σε περίπτωση πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει εργαζόμενο τον οποίο μανιωδώς του επέβαλαν την ποινή της απόλυσης «...γιατί έκανε δοκιμή στο χειρόφρενο λεωφορείου ... καθώς όπως λένε δεν ήταν στις αρμοδιότητες του...»  όντως τυχαία, η έφεση κατά του εργαζόμενου, έγινε λίγο μετά το Πάσχα ...

Αυτά μόνο στην Ο.ΣΥ ... 

citybusdrivers