Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Έρχεται εισιτήριο με χιλιομετρική απόσταση στις συγκοινωνίες- Επιστρέφει το τραμ στην Αθήνα



Την άμεση ανανέωση του στόλου των λεωφορείων για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, την επιστροφή του Τραμ στο κέντρο της πρωτεύουσας και εισιτήρια ανάλογα με την απόσταση που θέλουμε να διανύσουμε ανακοίνωσε μέσω του News 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Μεταφορών. Σφοδρή κριτική Σπίρτζη στη Νέα Δημοκρατία για το πρόγραμμα υποδομών που παρουσίασε.


Εκατοντάδες καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Τις επόμενες 10-15 μέρες θα βγει ο διαγωνισμός που αφορά 350 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερο αριθμό για την Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει κεντρικά από το υπουργείο, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά».

Για την επιστροφή του τραμ είπε ότι «γίνεται μελέτη από την ΕΥΔΑΠ για το υδραυλικό μέρος του αντιπλημμυρικού έργου, για το άνοιγμα του Ιλισσού, ένα τμήμα του θα ανοιχτεί πάλι, τα κλειστά ρέματα ανοίγουν πάλι, το τραμ θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Σημείωσε πάντως ότι εκτός από τα "αναλογικά διόδια" όπου το νέο σύστημα θα είναι δίκαιο και με μικρότερη χρέωση και στα αστικά λεωφορεία, αλλά και στο σύνολο των δημόσιων συγκοινωνιών θα υπάρξει μια άλλη λογική στην χρέωση των εισιτηρίων. "Αυτή θα περιλαμβάνει αναλογικό εισιτήριο, χρέωση ανάλογα με την μετακίνηση. Αν κάποιος δηλαδή διανύει 80 χλμ απόστασης ή 20χλμ ή 5χλμ να έχει την αντίστοιχη χρέωση".

Ασκώντας κριτική στο πρόγραμμα υποδομών που παρουσίασε η ΝΔ υποστήριξε: «Η ΝΔ παρουσίασε έργα που είτε υλοποιούνται, είτε δημοπρατούνται είτε πρόκειται να δημοπρατηθούν. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ζήσει ότι δεν ολοκληρωνόταν για δεκαετίες η Αθηνών - Θεσσαλονίκης και τη διαδρομή με τα κολωνάκια στην Αθηνών-Πατρών. Ο "σφάχτης" του σιδηροδρόμου είναι ο κ. Χατζηδάκης: Τον άφησε με εκκρεμότητες πολλών δισ. απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν είχαν την πρόνοια να αφήσουν άλλους - που δεν είχαν σχέση με τα εγκλήματα του παρελθόντος - να παρουσιάσουν το πρόγραμμα υποδομών της ΝΔ».

Διαβάστε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο