Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ από τον γ.γ της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη



Βαγγέλης Σπυράκης
27 Μαρτίου 2019 | 17:31

«Τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), μίας εκ των ιστορικότερων και μαζικότερων Ομοσπονδιών, όπου δεν πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες, ο τρόπος κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τα επεισόδια στα Εργατικά Κέντρα Τρικάλων, Κατερίνης, Κοζάνης και Αθήνας, καθιστούν σαφές –και στους πλέον καλόπιστους– ότι η συμπεριφορά του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ έχει υπερβεί τα “δημοκρατικά εσκαμμένα”, παραπέμποντας σε “τάγματα εφόδου”…».


Αυτό υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης, σε γραπτή δήλωσή του, με τίτλο «Μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε…». «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ συμβάλλουν αποφασιστικά και συνειδητά στην περαιτέρω απαξίωση των θεσμικών οργάνων του Εργατικού Κινήματος (εξ)υπηρετώντας άμεσα ή έμμεσα κυβέρνηση και ανάλγητους εργοδότες, τους οποίους “πολεμούν” με τις ανακοινώσεις τους. Ανακαλύπτουν εχθρούς εντός των τειχών, αφήνοντας τους πραγματικούς αντιπάλους να αλωνίζουν. Τόσο ακραίες ανακοινώσεις και εκφράσεις που χρησιμοποιεί το ΠΑΜΕ και η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία έχει διολισθήσει στην ατραπό της ακρότητας και των ύβρεων με τις αναφορές της περί μαφίας για τη ΓΣΕΕ, δεν έχουν απευθύνει ποτέ σε κανέναν ανάλγητο εργοδότη… Οι μάσκες και τα ποσοστά… πέφτουν γι’ αυτούς που εμφανίζονται σαν “Απόστολοι της εργατικής αλήθειας”, αφού η επιρροή τους στους συγκροτημένους εργασιακούς χώρους δεν ξεπερνά το 3%. Η βία και οι συμπεριφορές που την υποθάλπουν είναι καταδικαστέες, από όπου κι αν προέρχονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κιουτσούκης.

Όπως σημειώνει, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα… «Η λύση έρχεται μέσα από το καταστατικό και το νόμο. Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. έχει προτείνει και επιμένει στην καθιέρωση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου, στο ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων και στη διενέργεια δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών» τονίζει στη γραπτή δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ.

«Όσοι πιστεύουν ότι η ΓΣΕΕ αυθαιρετεί ή παρανομεί, οφείλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη (αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΜΕ έχει ήδη προσφύγει και έχει χάσει). Με βία και τραμπουκισμούς δεν επιβάλλονται απόψεις» υπογραμμίζει ο κ. Κιουτσούκης.