Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Βελτίωσε τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων και τηλεματικής ο ΟΑΣΑ

Στόχος η προμήθεια ακόμα 100 μηχανημάτων σε σταθμούς με μεγάλη κίνηση


Σε λιγότερο χρόνο μπορούν πλέον οι επιβάτες των μέσων μεταφοράς να εκδίδουν τα εισιτήριά τους, καθώς ο χρόνος των συναλλαγών μειώθηκε και στα 293 αυτόματα μηχανήματα του δικτύου.


Από τους χρόνους που καταγράφηκαν από τον ΟΑΣΑ, η εκτίμηση είναι ότι η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 13,28 δευτερόλεπτα, έναντι 25 δευτερολέπτων παλαιότερα. Αντίστοιχα, η συναλλαγή για την έκδοση εισιτηρίου και απόδειξης ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, στα 16,45 δευτερόλεπτα, έναντι 30 και πλέον δευτερολέπτων παλαιότερα. Με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, η συναλλαγή εκτελείται σε περισσότερο χρόνο.

Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στόχευση του ΟΑΣΑ αποτελεί η προμήθεια 80 με 100 νέων μηχανημάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε σταθμούς με υψηλή επιβατική κίνηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πέρα από τη μείωση του χρόνου συναλλαγής στα αυτόματα μηχανήματα, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στη βελτίωση των υπηρεσιών της τηλεματικής. Η ιστοσελίδα telematics.oasa.gr αναβαθμίστηκε με νεότερα δεδομένα και πληροφορίες, καθιστώντας επαρκέστερη την ενημέρωση του επιβάτη για την εκτέλεση των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ. Στην ενότητα «Ημερήσιος Προγραμματισμός», ο επιβάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή, να ενημερωθεί για την ακριβή εκτέλεση των δρομολογίων, τόσο από την αφετηρία, όσο και από το τέρμα της διαδρομής και να προσαρμόσει τις μετακινήσεις του, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η τηλεματική εγκαινιάστηκε στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας το 2016, με τη λειτουργία 1.000 «έξυπνων» στάσεων.

Πηγή newsbeast.gr/