Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών μέσα σε λεωφορεία και στάσεις του ΟΑΣΑΜοιάζει απίστευτο κι όμως είναι… αληθινό, το γεγονός πως φοιτήτριες στην Αθήνα καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση σε στάσεις λεωφορείων.


«Να ενημερώσω πως στο άλσος Ιλισίων και συγκεκριμένα λίγο μετά τη στάση λεωφορείων που βρίσκεται απέναντι από τις φοιτητικές εστίες της Ούλωφ Πάλμε κυκλοφορεί άτομο αγνώστων στοιχείων που εκσπεpματώνει στην κυριολεξία πάνω σε κοπέλες.

Παρακαλώ να αποφεύγετε τον συγκεκριμένο δρόμο, ειδικά το βράδυ. Το Σάββατο 13/10, ώρα 11 παρά το βράδυ συνέβη αντίστοιχο περιστατικό…» καταγγέλλει με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι δηλώνει η φοιτήτρια
Μιλώντας στον Τύπο η φοιτήτρια αναφέρει: «Εγώ ενημέρωσα την αστυνομία την επόμενη μέρα από το συμβάν, μου είπαν πως έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες και αναφορές για παρόμοια περιστατικά και πως τον ψάχνουν». «Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για το ιδιο ατομο κάθε φορά ή είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν.

Έκανα την ανάρτηση στο Facebook προς ενημέρωση ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο σημείο, διότι μαθαίνω πως έχει συμβεί πολλές φορές και εμπράκτως η αστυνομία από την πλευρά της δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό».

Θύμα στο ίδιο σημείο και άλλη κοπέλα
Μετά το τελευταίο περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 13/10, μια άλλη φοιτήτρια καταγγέλλει πως τον περασμένο Ιούλιο έπεσε θύμα δύο φορές στο ίδιο σημείο, το βράδυ, απέναντι από τις φοιτητικές εστίες της Ούλωφ Πάλμε (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) από το ίδιο άτομο.

Η ίδια αναφέρει: «Το άτομο αυτό με τις ανώμαλες διαθέσεις κρύβεται πίσω απο θάμνους κοντά στη στάση απέναντι απο τις φοιτητικές εστίες. Όταν πήγα να ψάξω πίσω από τους θάμνους άκουσα σύρσιμο σαν κάποιος να έφευγε αλλά ήμουν μόνη και ήταν σκοτάδι». Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr επικοινώνησαν με το Τμήμα Ασφάλειας Καισαριανής (ΕΛ.ΑΣ.) όπου μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω και μας τόνισε πως έχει συσταθεί ειδική ομάδα για τον εντοπισμό του δράστη.

Και άλλες καταγγελίες
Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν γίνει κι άλλες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή: Φοιτήτρια του ΕΚΠΑ καταγγέλει ότι συμφοιτήτρια της δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση χθες στις 12 το μεσημέρι στο λεωφορείο της γραμμής 250 με κατεύθυνση προς την Πανεπιστημιούπολη.

Η νεαρή φοιτήτρια μίλησε για το αποτρόπαιο συμβάν, περιέγραψε αναλυτικά το τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο και προειδοποιεί τις συμφοιτήτριες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία να έχουν επίγνωση καθώς μπορεί να είναι το επόμενο θύμα του δράστη. Μόλις αντίκρισε το συμβάν η φοιτήτρια κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες από το πρόσωπο του δράστη τις οποίες και θα παραδώσει στις αστυνομικές αρχές.

Η Φοιτήτρια Καταγγέλλει: «Χθες γύρω στις 12 ο εικονιζόμενος επιβιβάστηκε στο 250 και προσέγγισε σε ανύποπτο χρόνο μια κοπέλα. Η φοιτήτρια δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν πίσω από την πλάτη της. Όταν τον πλησίασα διαπίστωσα ότι της είχε κολλήσει αδικαιολόγητα από πίσω (μιας και το λεωφορείο εκείνη την στιγμή είχε αρκετό χώρο), είχε βγάλει το μόριο του έξω και το έτριβε πάνω της. Την στιγμή εκείνη του έγινε από μέρους μου υπόδειξη να αποχωρήσει από το όχημα (όπως και έγινε αμέσως) επιστρατεύοντας τα όποια μπινελίκια μου ήταν εύκαιρα, μιας και δυστυχώς η θέση που βρισκόμουν δεν μου έδινε την δυνατότητα να του δώσω μια καλοζυγισμένη κλωτσιά.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων να καταγγέλλουν δημόσια τέτοιου είδους συμβάντα και να υπερασπίζονται οσους εμπλεκόμενους δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης ή το θάρρος να την αντιμετωπίσουν».

«Κολλάει πάνω σε άτομα»
Οι φωτογραφίες που τράβηξε η φοιτήτρια: Η ίδια συνεχίζει: «Τον παρατηρούσα εξαρχής να κινείται περίεργα μέσα στο λεωφορείο και να κολλάει πάνω σε άτομα. Ο τύπος φορούσε χιαστό τσαντάκι. Όταν το λεωφορείο άρχισε να αδειάζει, εκείνος είχε κολλήσει πάνω της, εγώ καθόμουν λίγο πιο πίσω και επειδή μου φάνηκε περίεργο και δεν έβλεπα καλά σηκώθηκα και τον πλησίασα. Με ρώτησε αν κατεβαίνω και του απάντησα κοφτά όχι. Εκείνος κατάλαβε ότι μάλλον τον πήρα πρέφα και τράβηξε το τσαντάκι του στο πλάι για να αποκλείσει την πιθανότητα να έχω οπτική επαφή».

«Το σκηνικό έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα η φοιτήτρια δεν είχε καταλάβει τίποτα για να αντιδράσει νωρίτερα πόσο μάλλον όσοι ήταν γύρω της. Μετά τις φωνές που του έβαλα εκείνος τράπηκε σε φυγή ενώ η φοιτήτρια που δέχθηκε την παρενόχληση με κοίταξε έντρομη και με ρώτησε τι έγινε και της εξήγησα τι γινόταν από πίσω της, την ρώτησα αν είναι καλά και αν χρειάζεται κάτι και μου απάντησε ότι δεν τον κατάλαβε μέσα στον κόσμο. Ένιωσε κάτι την στιγμή που με άκουσε να του μιλάω και τραβήχτηκε γιατί νόμισε προς στιγμήν ότι κάποιος την λήστευε. Την ενημέρωσα ότι τον έχω φωτογραφίσει και οτι θα αναφέρω το περιστατικό, με ευχαρίστησε και κατέβηκε στην επόμενη στάση» καταγγέλλει η νεαρή φοιτήτρια.

Πηγή