Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν έχεις χάσει την επαφή με το έξω και «κυνηγάς» τους οδηγούς - μέσω τηλεματικής !



Προβλήματα καθημερινότητας τα οποία δεν λύνονται αν δεν κάνεις αυτοψία στο σημείο, το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης επί της οδού Σίνα εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου, υπόλογοι οι οδηγοί των λεωφορείων που παραμένουν επί της Ρήγα Φεραίου.

Έγγραφο από τον ΟΑΣΑ προς την Ο.ΣΥ καθώς προέκυψε κάποιο παράπονο πολίτη; / επιβάτη; ότι τα λεωφορεία των λεωφορειακών γραμμών Α2, Α3, & Β2 μετά την αποβίβαση των επιβατών επί της οδού Ρήγα Φεραίου, παραμένουν εκεί και δεν πηγαίνουν στις αφετηρίες τους στην οδό Σίνα, το διαπίστωσαν στον ΟΑΣΑ μέσω της τηλεματικής (oasa telematics) μετά από έλεγχο ...



Η Ο.ΣΥ με την σειρά της, μέσω του Διευθυντή Συγκοινωνιακού Έργου, δίνει εντολή στους επόπτες να κάνουν επαναλαμβανόμενους ελέγχους και να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν !


Φυσικά και δεν γίνεται λόγος ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια για τα οποία αναγκάζουν την παραμονή  των λεωφορείων στην Ρήγα Φεραίου και όχι στην Σίνα. Βέβαια ο ΟΑΣΑ το σώνει λίγο καθώς βάζει και το τυπικό «εκτός αν προκύπτουν έκτακτοι λειτουργικοί λόγοι» είναι το παραθυράκι για να πέφτεις πάντα μέσα, «ναι μεν αλλά»

Οι οδηγοί βασικά όπως μας ενημέρωσαν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πηγαίνουν τα λεωφορεία κατευθείαν στην οδό Σίνα που είναι και οι αφετηρίες τους, όμως, υπάρχουν λειτουργικοί λόγοι που δεν το επιτρέπουν, όχι όμως έκτακτοι όπως λέει ο ΟΑΣΑ αλλά μόνιμοι και καθημερινοί τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω :
  1. Επειδή οι οδηγοί δεν έχουν εικόνα των δρομολογίων, μιας και τελευταία πολύ συχνά το πρόγραμμα τροποποιείται λόγω των βλαβών αλλά και των ανεπάνδρωτων βαρδιών, θα πρέπει κάποιος να ειδοποιεί τους οδηγούς ότι δεν υπάρχει άλλο όχημα της ίδιας γραμμής στην αφετηρία επί της οδού Σίνα ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος στάθμευσης και να μην μπλοκάρει η μία λεωφ. γραμμή την άλλη.
  2. Να επισκευαστούν τα οχήματα διότι κατά το σβήσιμο του κινητήρα χάνουν τον αέρα και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να έρθουν στα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι ένα όχημα θα πρέπει να παραμείνει με αναμμένο τον κινητήρα πάνω από 7 λεπτά στο σημείο, υπάρχουν παράπονα από καταστηματάρχες για ηχορύπανση και καυσαέρια ... έχουν σημειωθεί και διαπληκτισμοί παλαιότερα !
  3. Να διευθετηθούν οι αφετηρίες των λεωφ. γραμμών έτσι ώστε να μπορεί για παράδειγμα το αρθρωτό λεωφορείο της γραμμής Α2 να παρκάρει εκεί που προβλέπεται (εντός της στάσης και πλησίον πεζοδρομίου) ώστε να υπάρχει ασφαλής επιβίβαση επιβατών και να μην εμποδίζει την διέλευση άλλου μέσου στην δεύτερη λωρίδα π.χ. λεωφορείο άλλης γραμμής (230, Β2, Α3), πυροσβεστικό όχημα κτλ.
  4. Να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι ώστε να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι δεν προβλέπεται να είναι στο οδόστρωμα και εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων.
  5. Να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι ώστε να μην υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα και πιάτσες ΤΑΧΙ επί της οδού Σίνα που εμποδίζουν την διέλευση των λεωφορείων και δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εντός της οδού Σίνα μιας και επιτρέπεται ΜΟΝΟ για ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.
Οδός Σίνα ΜΟΝΟ λεωφορεία

Όπως βλέπετε επί της οδού Σίνα υπάρχει η σήμανση Ρ-19 (Απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα) πλην λεωφορείων, δηλαδή ΜΟΝΟ λεωφορεία και ποδήλατα !


Η λάθος σήμανση

Φυσικά και κανένας από τους αρμόδιους φορείς που έχει την αρμοδιότητα για την σήμανση σε αφετηρίες δεν θα έχει καταλάβει ότι εδώ και χρόνια η σήμανση επί της οδού Βησσαρίωνος, κάθετη προς την οδό Σίνα, εγκλωβίζει τα οχήματα καθώς δεν τους επιτρέπει να στρίψουν ούτε δεξιά τη Σίνα (Ρ-28) προς Ακαδημίας, ούτε αριστερά τη Σίνα (Ρ-19) προς Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να γίνονται και οι δύο παραβάσεις λες και δεν συμβαίνει τίποτα !


Συγκεκριμένα : 

Επί της οδού Βησσαρίωνος, κάθετη προς την οδό Σίνα, υπάρχει η σήμανση Ρ-28 (Απαγορεύεται η δεξιά στροφή) τα οχήματα από την οδό Ομήρου επιτρέπεται να κινηθούν επί της οδού Βησσαρίωνος αλλά δεν τους επιτρέπει την δεξιά στροφή προς Ακαδημίας όπως και την αριστερή στροφή προς Πανεπιστημίου καθώς υπάρχει η σήμανση Ρ-19 (Απαγορεύεται η είσοδος σε μηχανοκίνητα οχήματα), δηλαδή ούτε δεξιά ούτε αριστερά, με αποτέλεσμα να κάνουν παράβαση και δεξιά και αριστερά !

Όλα τα παραπάνω εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου με αποτέλεσμα μετά από πολλούς διαπληκτισμούς μεταξύ οδηγών λεωφορείων και άλλων πολιτών που παρκάρουν παράνομα τα οχήματά τους αλλά και καταστηματαρχών που κάνουν παράπονα για ηχορύπανση τα λεωφορεία πηγαίνουν στην οδό Σίνα λίγο πριν την αναχώρησή τους ... 

Τα παράνομα παρκαρισμένα σε δρόμο αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων

Οι παρακάτω εικόνες είναι ένα δείγμα για το τι επικρατεί καθημερινά επί της οδού Σίνα και ακόμη δεν έχουμε μπει σε κανονικούς ρυθμούς  ... υπάρχουν και χειρότερες εικόνες !





Ας μας πει κάποιος από τους αρμόδιους λοιπόν, τι δουλειά έχουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα σε δρόμο αποκλειστικής διέλευσης και αφετηρίες λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας και ποιος έχει την αρμοδιότητα για να προασπίσει την εύρυθμη λειτουργία των ΜΜΜ

Να υπενθυμίσουμε ότι τα παραπάνω δεν φαίνονται από την τηλεματική του oasa telematics, αυτό που φαίνεται όμως πολύ καλά από την τηλεματική, είναι οι καθυστερήσεις των δρομολογίων λόγω της μείωσης των χρόνων διαδρομής ή των πλασματικών χρόνων διαδρομής που δεν βλέπουμε να υπάρχει ο ίδιος ζήλος ώστε να προσφέρουμε καλύτερη συγκοινωνία ... σε αυτό το θέμα αναρωτιούνται οι οδηγοί και οι επιβάτες, υπάρχει απόδοση πειθαρχικών ευθυνών ; 

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερώσει ... αλλά δεν ακούει κανείς

Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει και δεν φαίνεται από την τηλεματική! αλλά το έχουν επισημάνει οι εργαζόμενοι με έγγραφό τους από τον Μάιο του 2017 προς τον ΟΑΣΑ & ΟΣΥ, και στους Δ/ντες που υπογράφουν τα παραπάνω έγγραφα, είναι ότι οι στάσεις του 608,220,221,235, κτλ. που βρίσκονται επί της Ακαδημίας είναι στο τέλος του πεζοδρομίου, στην διασταύρωση και διάβαση πεζών, παρόλο που υπάρχει αρκετός χώρος να μεταφερθούν ξεκινώντας από το επόμενο φανάρι προς τα πίσω, (από την στάση δηλαδή του 225,230) οι αρμόδιοι δεν το έκαναν με αποτέλεσμα αρκετά λεωφορεία να εγκλωβίζονται επί της Ρήγα Φεραίου αλλά και επί της Ακαδημίας διότι αν προχωρήσουν θα κλείσουν την διασταύρωση, παράδειγμα το 608 μπορεί να χάσει και δύο φανάρια λίγο πριν τη στάση μέχρι να κάνουν επιβίβαση/αποβίβαση τα λεωφορεία των γραμμών 220,221,235 κτλ.

Στην ταλαιπωρία αυτή αρκετές φορές επί της οδού Ρήγα Φεραίου εγκλωβίζονται και λεωφορεία των λεωφ. γραμμών Α3, Α2, & Β2 τα οποία δεν μπορούν να ξεκινήσουν καθώς η διασταύρωση είναι μπλοκαρισμένη ... φυσικά από την τηλεματική φαίνεται ότι οι οδηγοί πίνουν τον καφέ τους ...







citybusdrivers