Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σε διαρκή άνοδο τα έσοδα του ΟΑΣΑ. Αύξηση 10,72% τον Αύγουστο. Ξεπέρασαν τις 850.000 οι προσωποποιημένες κάρτες




Σύμφωνα με δελτίο τύπου από τον ΟΑΣΑ τα έσοδα του οργανισμού είναι σε διαρκή άνοδο - κατά 10,72% αύξηση εσόδων τον Αύγουστο  



Αγορά εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα στο σύνολο των Αυτόματων Μηχανημάτων

Ο ΟΑΣΑ υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική

Από την 1η Οκτωβρίου οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου μετακινούνται με προσωποποιημένη κάρτα

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει, εκ νέου, ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.ά.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα, καθώς από την 1η Οκτωβρίου 2018 καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Υπογραμμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ είναι ο συγκοινωνιακός φορέας που υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική, καθώς φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες διαθέτουν κάρτα – Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 400.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581 ).

Αγορά εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα στο σύνολο των Αυτόματων Μηχανημάτων

Υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί ότι σε 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων, ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.

Εκδόθηκαν 218.000 κάρτες σε ανέργους

Οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 35.000.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται λεπτομερής καταγραφή των δικαιούχων μετακίνησης.

Άνοδος εσόδων στο σύνολο των μέσων μεταφοράς

Μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό εκδίδονται περισσότερα από 100.000 - 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.

Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα κινείται σε διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο η αύξηση των εσόδων του ομίλου ΟΑΣΑ έφτασε το 12,12% και τον Αύγουστο το 10,72%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ