Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΑΣΑ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών σχετικά με τις Αστικές Συγκοινωνίες !!!Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Ο.Α.Σ.Α στις 05/07/16 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ και υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού με μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

<< Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τυφλών κατά τις μετακινήσεις τους με τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο ΟΑΣΑ εξετάζει θετικά και ήδη δρομολογεί λύσεις στα εξής θέματα που προέκυψαν κατά τη συνάντηση:
 • Η αναγγελία των στάσεων στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα γίνεται στο εξής με τρόπο που να είναι απόλυτα αντιληπτός από τους τυφλούς επιβάτες.
 • Θα ενταθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τους οδηγούς, για την κατά το δυνατόν καλύτερη επιβίβαση των τυφλών στα λεωφορεία.
 • Ο ΟΑΣΑ  θα συνεργαστεί με τους δήμους της Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των τυφλών στα ΜΜΜ σε στάσεις και σε τέρματα των δρομολογίων.
 • Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πλατφορμών που θα τοποθετηθούν σε στάσεις για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.
 • Θα επαναληφθούν στους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ σεμινάρια που αφορούν ζητήματα καλύτερης μετακίνησης των τυφλών με τα ΜΜΜ.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γιάννης Σκουμπούρης, για τη Διοίκηση του Οργανισμού βρίσκονται σε υψηλή προτεραιότητα μέτρα και δράσεις που διευκολύνουν την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των τυφλών συμπολιτών μας με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Στην επόμενη συνάντηση θα παρουσιαστεί η πρόοδος των σχετικών δράσεων και θα καθοριστούν οι επόμενες. >>


Σύμφωνα με τα παραπάνω και με την εμπειρία μας ως οδηγοί θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι οδηγοί είναι αρκετά συνεργάσιμοι αλλά το έργο τους παρεμποδίζεται καθημερινά 
 •  Από τα παράνομα παρκαρισμένα τα οποία παρκάρουν είτε εμπρός είτε πίσω, ακόμα και εντός των στάσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλαισιώσουν είτε στο πεζοδρόμιο είτε στις ειδικές πλατφόρμες που έχουν τοποθετηθεί από τον Ο.Α.Σ.Α !
 •  Από τα παρανόμως τοποθετημένα στέγαστρα που σκοπό έχουν το κέρδος από την διαφήμιση και όχι την διευκόλυνση των επιβατών ειδικά των ΑμεΑ ! Τα στέγαστρα είναι τοποθετημένα στην πλειοψηφία τους πολύ έξω με αποτέλεσμα να βρίσκουν οι καθρέπτες του λεωφορείου και συνεπώς να μην μπορούν να πλαισιώσουν επίσης στο πεζοδρόμιο ! Σε άλλα πάλι καλύπτουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο με την πλαϊνή πλευρά με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται ο επιβάτης και να αναγκάζεται να κατεβαίνει στο οδόστρωμα ! 
 • Από τα δέντρα που βρίσκονται στις στάσεις τα οποία δεν έχουν μεριμνήσει οι αρμόδιοι να κλαδευτούν κατάλληλα ώστε να μπορεί να πλαισιώσει το λεωφορείο !
 • Οι ειδικές πλατφόρμες που έχει τοποθετήσει ο Ο.Α.Σ.Α στην πλειοψηφία τους είναι κοντές για 18μετρο λεωφορείο ( αρθρωτό ) με αποτέλεσμα αν πλαισιώσει το λεωφορείο να μην ανοίγουν οι πρώτη και τελευταία πόρτα καθώς εμπρός και πίσω από την πλατφόρμα υπάρχουν παρκαρισμένα !
 • Να ελέγχονται καθημερινά οι ράμπες των λεωφορείων καθώς περνάνε επιθεώρηση ( σε όσα διαθέτουν ) όπως και η επιγονάτιηση ώστε να μην βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο οδηγός όταν χρειαστεί ! Δεν παίζει η απάντηση που έδωσε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας σε ΑμεΑ, ότι φταίνε οι οδηγοί που δεν κάνουν δελτίο βλαβών !!! Το ακούσαμε και αυτό και μας το είπε η ίδια !!! Την επόμενη ημέρα ο οδηγός στον οποίο του αναφέρθηκε το περιστατικό έκανε αντικατάσταση το λεωφορείο που παρέλαβε χωρίς να λειτουργεί η ράμπα και ο λοιμοδηγός πέρασε άλλα 5 ώστε να βρει κάποιο να δουλεύει !!! 
 • Να μεριμνήσουν έτσι ώστε σε όλες τις στάσεις να μην υπάρχουν κάγκελα τα οποία παρεμποδίζουν την διέλευση των επιβατών !!! Συχνό φαινόμενο !
 • Να απομακρύνουν τις αυτοσχέδιες πιάτσες ΤΑΧΙ από τις αφετηρίες και τις στάσεις !!! Επίσης για να μπορεί να πλαισιώσει το λεωφορείο !
Όταν καταφέρουν και κάνουν τα παραπάνω τότε ας κάνουν και σεμινάρια στους οδηγούς ... για την ώρα κάποιοι άλλοι χρειάζονται σεμινάρια !!!

citybusdrivers