Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Την ενίσχυση των ΜΜΜ με προσωπικό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.Την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσωπικό εντός του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.


Όπως είπε «δεν είναι π.χ. δυνατόν να μην έχουμε οδηγούς στα λεωφορεία, να μην έχουμε μηχανοδηγούς στα τρένα και στο μετρό, να μην έχουμε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατί το κόστος για τους αντίστοιχους οργανισμούς είναι πολλαπλάσιο».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό για τους συγκεκριμένους φορείς».

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «προφανώς, θα είναι κερδοφόρο για αυτούς τους οργανισμούς», προσθέτοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν «προφανώς μέσω ΑΣΕΠ, προφανώς με ορθολογισμό, προφανώς με απόλυτο κριτήριο το τι πραγματικά χρειάζονται».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση των ΜΜΜ, ο υπουργός υπογράμμισε πως «γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναθεώρησης του πώς λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».

Κατά τον ίδιο, «ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΕΘ θα έχουν σχεδιασμό σε επίπεδο νομού και όχι μόνο στο χώρο ευθύνης τους.

Θα εντάξουν στο σχεδιασμό και τα ΚΤΕΛ στις περιφερειακές ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Τότε θα πρέπει να αναλύσουμε τις πραγματικές ανάγκες σε αυτούς τους οργανισμούς και τα διαφορετικά στάδια για την εξέλιξη και την παράδοση του μετρό στην Θεσσαλονίκη (δοκιμαστικά το 2019 και κανονικά το 2020) και την επέκταση στην Αθήνα, με την έναρξη του έργου της Γραμμής 4».