Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νέα εφεύρεση θα τρυπάει τα λάστιχα όσων παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια



Ένας εφευρέτης στο Μπρίστολ στην Αγγλία βρήκε έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο για να εμποδίσει τους οδηγούς να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο πάνω στο πεζοδρόμιο. 


Ο 47χρονος Γιάνικ Ριντ ισχυρίζεται ότι η πρωτότυπη εφεύρεσή του θα μπορούσε να σταματήσει ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις και να σώσει ζωές. Η εφεύρεσή του ονομάζεται Catclaw και πρόκειται για μια συσκευή που τρυπάει τα ελαστικά των αυτοκινήτων όταν τα τελευταία περνάνε πάνω από την συσκευή. 

Το Catclaw χρησιμοποιεί μια μεταλλική ακίδα, η οποία τρυπάει τα λάστιχα οποιουδήποτε αυτοκινήτου περάσει από πάνω του.


O Ριντ από την Ένωση Περιβαλλοντικών Μεταφορών αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει για πάντα η μάστιγα του παρκαρίσματος πάνω στο πεζοδρόμιο.


Σύμφωνα με το σχέδιο του Ριντ, χιλιάδες από αυτές τις συσκευές θα τοποθετηθούν στην άκρη των πεζοδρομίων και θα τρυπάνε τα λάστιχα των αυτοκινήτων που θα προσπαθούν να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.


Ο Ριντ εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα μετά από κάποια ανησυχητικά στατικά που άκουσε. «Πέρσι σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι εξαιτίας αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο», ανέφερε ο Γιάνικ.




«Όποιος είναι με ειδικές ανάγκες ή μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορεί να περάσει. Αναγκάστηκα να περάσω από τον δρόμο» 

Ωστόσο, το παρκάρισμα το πεζοδρόμιο έξω από το Λονδίνο είναι απόλυτα νόμιμο αρκεί ο οδηγός να μην εμποδίζει ή κλείνει κάποιον.




Ο Γιάνικ υποστηρίζει ότι η συσκευή του θα μπορούσε να σταματήσει ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις όπως η περσινή που έγινε στην Γέφυρα του Λονδίνου. Οι τρομοκράτες οδήγησαν πάνω στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας τους πεζούς στο πέρασμά τους. Με την χρήση αυτής της συσκευής τα λάστιχα του αυτοκινήτου θα είχαν τρυπήσει μόλις ανέβαινε στο πεζοδρόμιο και θα έκοβε ταχύτητα.


Πηγή