Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς ιστοσελίδα ο ΟΑΣΑ για μία ολόκληρη μέρα



Δεν μπήκε καλά η χρονιά για τον ΟΑΣΑ αφού ο οργανισμός έμεινε χωρίς ιστοσελίδα για περισσότερες από 24 ώρες καθώς στις 31 Δεκεμβρίου έληξε το domain name oasa.gr.


Η ιστοσελίδα, καθώς και η σελίδα της τηλεματικής δεν ήταν διαθέσιμη από τα ξημερώματα της 1 Ιανουαρίου έως σήμερα το μεσημέρι. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα μίας αναζήτησης who.is, η ανανέωση της διεύθυνσης έγινε σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ενώ από την ημερομηνία λήξης συμπεραίνουμε πως η διεύθυνση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.


Το περίεργο είναι πως στη Διαύγεια υπάρχει αναρτημένο έντυπο δαπάνης με ημερομηνία υπογραφής 15 Δεκεμβρίου «για υπηρεσίες φιλοξενίας σε ιστότοπο» με αναφορά σε «ονόματα τομέα διαδικτύου». Ίσως καθόλου τυχαία, η ανάρτηση έγινε σήμερα. Το ερώτημα είναι αν το ποσό όντως καταβλήθηκε στην ώρα του, για ποιο λόγο η εταιρεία δεν προχώρησε εγκαίρως στην ανανέωση του domain name αλλά και για ποιο λόγο ο ΟΑΣΑ δεν έλεγξε αν όντως η ανανέωση έγινε επιτυχώς.

Το ότι ένας δημόσιος οργανισμός άφησε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του να λήξει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ατυχές, ο χρόνος αντίδρασης όμως είναι σίγουρα ανεπίτρεπτος. Αντί να υπάρξει άμεση διευθέτηση του ζητήματος, έπρεπε κάποιος να φτάσει στο γραφείο του σήμερα το πρωί για να λειτουργήσει και πάλι η ιστοσελίδα. Κλασικό ελληνικό δημόσιο.