Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το Ε.Κ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενους την Δευτέρα 15/01 στο συλλαλητήριο στο ΣύνταγμαΤο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα, στις 17:00, ενάντια το φίμωμά τους και στην υφαρπαγή των κεκτημένων τους.

10/01/2018

Δελτίο Τύπου 

Με ένα τόμο 1.500 σελίδων που της υπαγόρευσε η τρόικα προσπαθεί η κυβέρνηση να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση του μνημονίου και με αυτόν τον τρόπο να αλυσοδέσει τους εργαζόμενους ώστε να μην απεργούν. Κόβει τα οικογενειακά επιδόματα από τις τρίτεκνες οικογένειες, παραδίδει τα λαϊκά σπίτια στα χέρια των διεθνών fund και μεταφέρει στο υπερταμείο που ελέγχουν οι δανειστές την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια! 

Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση ανατρέπει κατακτήσεις των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία. Επιπλέον μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η ακίνητη περιουσία της λαϊκής οικογένειας θα υφαρπάζεται χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς οίκτο και σεβασμό στο δικαίωμα της στέγασης των οικογενειών. 

Το οργανωμένο λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ο νόμος και οι επιταγές της τρόικας στα κοινωνικά κινήματα, στην λαϊκή οικογένεια, στη δημόσια περιουσία. Καλεί τους βουλευτές να μην υποκύψουν στα θέλγητρα της εξουσίας και τα προνόμια και να συνταχθεί με τα συνδικάτα για μια άλλη, κοινωνική, παραγωγική και φιλεργατική πολιτική. 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα, στις 17:00, ενάντια το φίμωμά τους και στην υφαρπαγή των κεκτημένων τους.