Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Αστυνομικοί σε Μετρό και Ηλεκτρικό - Θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ


Την αποχώρηση των εταιρειών σεκιούριτι από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018.


Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αλλάζει ο σχεδιασμός φύλαξης σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού. 

Βάσει του νέου σχεδίου, 200 αστυνομικοί θα «μπουν» σε σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς και θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξή τους, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη διάρκεια της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας. Μπήκαν, προκάλεσαν ό,τι φθορές ήθελαν και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να γίνει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη. 

Αιχμές για τις εταιρείες σεκιούριτι

Και οι δύο υπουργοί, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου άφησαν σαφείς αιχμές για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες σεκιούριτι, λέγοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να δουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες.

Σημειώνεται ότι για τη φύλαξη σταθμών και αμαξοστασίων απασχολούνται σήμερα περίπου 240 ιδιωτικοί φύλακες, που κοστίζουν ετησίως περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, αυτή η εξαγγελία για φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε και πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά δεν τηρήθηκε. 

Πηγή