Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ με υπαλλήλους και συμμορία Ρομάτου Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Οκτώ υπάλληλοί του κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες, πώλησης σκραπ του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά.


Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ.  Οκτώ υπάλληλοί του κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες, πώλησης σκραπ του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά. Οι τρεις ομάδες των Ρομά με κοινό διευθυντήριο πέταγαν εκτός διαγωνισμού άτομα που ενδιαφέρονταν γα το διαγωνισμό καθώς είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.

Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Οπως διαπιστώθηκε,  3 υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Οι συναλλαγή Ρομά-υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. 

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε η διοίκηση του ΟΣΕ 

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε η διοίκηση του ΟΣΕ σημειώνει μεταξύ άλλων, αφού εκφράζει τις ευχαριστίες της στις διωκτικές αρχές, πως βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου στον Οργανισμό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η διοίκηση του ΟΣΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στις διωκτικές αρχές για την επιτυχή κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης σχετικά με παράνομες ενέργειες που αφορούν σιδηροδρομικό υλικό στις οποίες προκύπτει ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του Οργανισμού.

Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου εντός του Οργανισμού. Έχοντας διατυπώσει σε πολλές περιπτώσεις τις εύλογες ανησυχίες μας για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τις αστυνομικές αρχές που συντόνισαν με επιτυχία την πολύμηνη διαδικασία, έχοντας θέση στη διάθεση τους κάθε στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει θέσει απαράβατο κανόνα στον Οργανισμό την διαφάνεια και την κάθαρση από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια με βασικό μέλημα την προστασία του δημόσιου χρήματος. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση και η διασφάλιση των συμφερόντων του Έλληνα πολίτη."

ΠΗΓΗ : thetoc.gr