Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ερωτηματικά για το ατύχημα πρώην παρουσιαστή στη Βουλιαγμένης

Η κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου κι οι αμφιβολίες αστυνομικών


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Ερωτηματικά διατυπώνουν αξιωματικοί της Τροχαίας για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος -στις 6.30 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στην συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ζέφυρου στο ύψος της Βούλας- που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του πρώην παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών Κώστα Αγγελίδη. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, από ευρήματα στον τόπο του συμβάντος διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για την κίνηση του λεωφορείου στο οποίο κατ έπεσε με την μοτοσικλέτα του ο άτυχος ιδιώτης, ενώ αναζητούνται στοιχεία από κάμερες σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Επιπλέον, από τις πρώτες έρευνες έχει διαπιστωθεί, μετά βεβαιότητας, ότι ο πρώην παρουσιαστής δεν φορούσε κράνος και εντοπίσθηκε με σοβαρά τραύματα και αίματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία, στο κεφάλι.

Σύμφωνα με ορισμένες αστυνομικές πηγές ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου του ΟΑΣΑ, στο οποίο κατέπεσε η μοτοσικλέτα, ανέφερε ότι αυτό συνέβη ενώ ο ίδιος βρισκόταν με σχεδόν μηδενική ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα του δρόμου. Προκειμένου στην επόμενη διασταύρωση να στρίψει αριστερά με κατεύθυνση προς την Βάρη.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη πέδησης, «συρσίματος», της μοτοσικλέτας (για μήκος τουλάχιστον 20 μέτρων) και θραύσματα στην δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Το δίτροχο του Κώστα Αγγελίδη - παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη - κτύπησε στην πίσω δεξιά πλευρά του λεωφορείου. Όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «το τροχαίο αυτό συμβάν έχει ορισμένες ιδιομορφίες που πρέπει να ερευνήσουμε».

Ερευνάται, λοιπόν, αν ο οδηγός του λεωφορείου λίγες στιγμές πριν καταπέσει πάνω του ο άτυχος επιβάτης της μοτοσικλέτας έκανε σχετικά απότομη κίνηση από τα δεξιά προς τα αριστερά (όπως επιλέγουν πολλά λεωφορεία στις ίδιες γραμμές) για να ευθυγραμμιστεί με την κίνηση αριστερής στροφής στην επόμενη διασταύρωση. Γι αυτόν τον λόγο αναζητούνται καταγραφές από κάμερες σε γειτονικά σημεία όπως και σχετικά συστήματα καταγραφής από καταστήματα. Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε προχωρήσει -όπως προέκυψε από το αλκοτέστ- σε χρήση αλκοόλ, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του τραυματία οδηγού του δίτροχου αναμένονται σε λίγα 24ωρα.