Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Για μία ακόμη φορά η Αιμοληψία στους διαδρόμους των γραφείων του Α/Σ Ανθούσας




Για μία ακόμη φορά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας κατά την διαδικασία της Οργανωμένης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ


Σύμφωνα με καταγγελίες από τον συνδικαλιστή Παναγιώτη Στάθη ΔΑΚΕ - ΟΑΣΑ -ΟΣΥ, υπάρχουν 4 αίθουσες και μία τεράστια αίθουσα αναμονής για τα διαλείμματα των Π.Ε.Ι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, οι οποίες δεν δύνονται προς χρήση για λίγες ώρες που χρειάζεται για την Εθελοντική Αιμοδοσία των εργαζομένων στην Ο.ΣΥ. Επίσης και μεγάλος χώρος πάνω από τα συνεργεία που θα μπορούσε με μία μικρή διαμόρφωση να δοθεί προς χρήση.

Ειδικά η αίθουσα αναμονής για τα διαλείμματα των Π.Ε.Ι η οποία δεν χρησιμοποιείται καθώς οι εργαζόμενοι που κάνουν μαθήματα στα Π.Ε.Ι χρησιμοποιούν τον χώρο αναμονής οδηγών του αμαξοστασίου όπου υπάρχει και το κυλικείο, θα ήταν μία λύση ώστε να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Όπως μας ανέφερε ο Π. Στάθης, για μία ακόμη φορά η Εθελοντική Αιμοδοσία γίνεται στους διαδρόμους των γραφείων της διοίκησης και έξω από τις τουαλέτες ενώ προβλήματα δημιουργούνται και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που δουλεύουν εντός των γραφείων λόγω της οχλαγωγίας από τους παρευρισκόμενους οδηγούς εν αναμονή, καθώς δεν υπάρχουν ούτε καρέκλες ώστε να είναι ξεκούραστος ο αιμοδότης πριν την αιμοληψία αλλά και μετά, για να καθίσει να πιει τον χυμό του. 

Πολλοί οδηγοί κατά την εξέταση πριν την αιμοληψία ανέβασαν πίεση και ο γιατρός τους έστειλε στην αίθουσα του κυλικείου προκειμένου να ξεκουραστούν και να επανεξεταστούν !  

Είναι απαράδεκτο σε ένα πρότυπο αμαξοστάσιο όπως αυτό της Ανθούσας η Διοίκηση του αμαξοστασίου να μην έχει μεριμνήσει να δοθεί ένα χώρος που να πληρεί τις προϋποθέσεις και ενώ μήνες πριν είχε ενημερωθεί και ο Διευθυντής του αμαξοστασίου αλλά και ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Πόρων της ΟΣΥ  με σχετικό έγγραφο από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Το περίεργο είναι, πως σε άλλα αμαξοστάσια βρίσκεται πάντα χώρος και στο πρότυπο της Ανθούσας δημιουργούνται τελευταία συνεχώς προβλήματα. 

Ελπίζουμε η νέα πλέον διοίκηση της ΟΣΥ να ευαισθητοποιηθεί ώστε να μην ξαναυπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα και οι οδηγοί να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄κατηγορίας στην ίδια εταιρία.