Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πρεμιέρα για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας στα μέσα μαζικής μεταφοράς (video)Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη από σήμερα Πέμπτη καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ. Από τέλος του μηνός εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ επικαλούνται ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν, όπως υποστηρίζουν, κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και έχουν προειδοποιήσει ότι θα αναστείλουν την έκδοσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης ωστόσο ζήτησε οι εισαγγελικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, ως εκ τούτου όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.