Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επί ποδός η Τροχαία Θεσσαλονίκης για καθαρές λεωφορειολωρίδεςΑυξημένη θα είναι στο εξής η επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων από την Τροχαία Θεσσαλονίκης. Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Τροχαίας, αποτελούμενο από δικυκλιστές τροχονόμους και γερανοφόρο όχημα, «όργωσε» τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου και την οδό Τσιμισκή.


Οι αστυνομικοί απομάκρυναν πλήθος οχημάτων και βεβαίωσαν δεκάδες παραβάσεις σε όσους κινούνταν εντός των λεωφορειολωρίδων. Η Τροχαία βεβαίωσε παραβάσεις όχι μόνο σε εκείνους που κινούνταν εντός της λεωφορειολωρίδας αλλά και σε εκείνους που είχαν σταθμεύσει.

Αρκετοί οδηγοί ταξί ζήτησαν εξηγήσεις για τα πρόστιμα που έλαβαν δηλώνοντας ότι περίμεναν να αδειάσουν οι εσοχές στις πιάτσες για να πάρουν σειρά. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι εφόσον βρίσκονταν σταθμευμένοι σε χώρο που απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ. έπρεπε να τους βεβαιωθεί πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες θα ενταθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους κεντρικούς οδικούς άξονες.