Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Eπίδομα ανθυγιεινής εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στα εκδοτήρια των ΜΜΜΤην χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εκδότες εισιτηρίων ζητά με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.


Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους ζητούν να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η δέσμευση των διοικήσεων των συγκοινωνιών για την χορήγηση επιδόματος, καθώς όπως αναφέρουν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία διογκώνονται καθημερινά.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ

Πειραιάς, 28 /9/2017

Προς
Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Α.Σ.Α
κ. Αναστάσιο Ταστάνη

Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Α.Σ.Α
κ. Ιωάννη Σκουμπούρη

Πρόεδρο Δ.Σ ΣΤΑ.ΣΥ
κ. Σταύρο Στεφόπουλο

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ
κ. Γεώργιο Θωμόπουλο

Κοινοποίηση

Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας
κ. Νικόλαο Αλεξαντωνάκη

Αν. Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας
κ. Ιωάννη Στεφανή

Διευθυντή Κομίστρου & Ασφάλειας Δικτύου
κ. Σπύρο Μπράτσο

Σχετ. έγγραφά μας: υπ’ αριθμ. πρωτ. 90/3.10.2016, 36/12.5.2017, 42/23.5.2017, 48/13.6.2017, 54/17.7.2017, 57/4.8.2017, 67/27.9.2017

Κύριοι ,

Πριν την τοποθέτηση του νέου συστήματος έκδοσης και έλεγχου εισιτήριων (ηλεκτρονικό εισιτήριο)  αλλά και κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής, ζητήσαμε κατ΄ επανάληψη να υπάρχει ένας διαρκής διάλογος για να εξετάζονται όλα τα ζητήματα, που ανακύπτουν.

Παράλληλα καλέσαμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκδότες/τριες να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν, ενημέρωσαν το Σωματείο μας και σας διαβιβάσαμε τις παρατηρήσεις τους με τα υπ’ αριθμ. πρωτ. 48/13.6.17, 54/17.7.2017 και 55/21.7.2017 έγγραφά μας.

Χρειάστηκε δε να κάνουμε και δυναμική παρέμβαση, η οποία απέφερε συσκέψεις μεταξύ ΟΑΣΑ και ΣΤΑ.ΣΥ και Σωματείων.

Ωστόσο, αν και επισημάναμε τα προβλήματα κατ’ επανάληψη, προφορικά και με σειρά εγγράφων διαπιστώσαμε αδράνεια για την αντιμετώπισή τους, αλλά και για την έναρξη του αναγκαίου διαλόγου.

Επειδή:

το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα και αντί να επιλύονται διογκώνονται καθημερινά
το σύστημα λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εκδοτών και των εκδοτριώνπου έχουν αφεθεί στη τύχη τους και δίνουν καθημερινό αγώνα, χωρίς καν να λαμβάνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να σημειωθεί ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εκδότες/εκδότριες αποτελούσε δέσμευσή σας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Έτσι υποχρεωθήκαμε σήμερα να διακόψουμε την λειτουργία του εκδοτηρίου στο σταθμό της Καλλιθέας.

Σας ενημερώνουμε δε, ότι εάν δεν ξεκινήσει τώρα διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου συστήματος είναι βέβαιο πως θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ανάλογες παρεμβάσεις και στα εκδοτήρια άλλων σταθμών, παρ΄ όλο που κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή μας.

Για τη Διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                                                             Π. Κοντογιάννης»