Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Νέος προπηλακισμός οδηγού λεωφορείου ~ στο νοσοκομείο ο οδηγός όπου αισθάνθηκε αδιαθεσία



Ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε προχθές για μία ακόμη φορά στις λεωφορειακές γραμμές του Περάματος όπου λόγω της πολύωρης αναμονής στις στάσεις επιβάτες προπηλάκισαν οδηγό λεωφορείου.


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο οδηγός έπρεπε να πιάσει δουλειά στις 17:00 στην λεωφορειακή γραμμή Γ18 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΕΡΑΜΑ (ΜΕΣΩ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ), όμως λόγω των πολλών βλαβών σε λεωφορεία στο αμαξοστάσιο της Π. Ράλλη δεν υπήρχε λεωφορείο να ξεκινήσει την βάρδια του και περιμένοντας σε αναμονή μαζί με αρκετούς οδηγούς οι οποίοι δε είχαν κι αυτοί λεωφορείο να πιάσουν δουλειά, αποφάσισε να βγει με λεωφορείο που είχε βλάβη στο a/c στις 20:30 καθώς είχε πέσει η θερμοκρασία και να ξεκινήσει δρομολόγιο από Πέραμα στις 21:05.

Πηγαίνοντας προς το τέρμα της γραμμής Γ18 έλεγξε το κινητό του στο oasatelematics να δει εάν υπήρχε κάποιο λεωφορείο στην συγκεκριμένη γραμμή αλλά δεν είδε τίποτα και από τις δύο κατευθύνσεις. Όταν έφτασε στο τέρμα περίμεναν περίπου 500 επιβάτες οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το λεωφορείο και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις όποιος προλάβει να επιβιβαστεί, το λεωφορείο ξεκίνησε 5 λεπτά νωρίτερα καθώς γέμισε αμέσως, ήταν αρθρωτό λεωφορείο 18μ. και με δυσκολία θα μπορούσαν να επιβιβαστούν περίπου 200 επιβάτες, συνηθισμένο φαινόμενο μέχρι να σπάσουν οι πόρτες.  

Οι επιβάτες επιτέθηκαν στον οδηγό για την συχνότητα των δρομολογίων και δεν σταμάτησαν έως ότου ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο μετά από 25 λεπτά διαδρομής, επί της Λ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών Κορυδαλλού, όπου λόγω της πίεσης που δέχτηκε από τον κόσμο δεν αισθανόταν καλά, κάλεσε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι επιβάτες που επιτέθηκαν στον οδηγό έμειναν στον δρόμο και έχασαν και ένα λεωφορείο ( ίσως το μοναδικό εκείνη τη στιγμή ) από την γραμμή αντί να σεβαστούν τον εργαζόμενο που είναι υποχρεωμένος να τους μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό τους και δεν φταίει σε τίποτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε άλλο ένα περιστατικό με προπηλακισμό οδηγού λεωφορείου επίσης στις γραμμές του Περάματος όπου είχαμε δημοσιεύσει μαζί με την τοποθέτηση του γ.γ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστα Σιορίκη, ενώ υπάρχουν κι άλλα περιστατικά που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάνουμε έκκληση στο επιβατικό κοινό να μην επιτίθεται στους οδηγούς και να απευθύνεται στους αρμόδιους για το συγκοινωνιακό έργο.

Η ασφάλεια του οδηγού εγγυάται την ασφάλεια του επιβάτη !!!