Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Προπηλακίστηκε οδηγός λεωφορείου από αγανακτισμένους επιβάτες ~ Τι λέει ο γ.γ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ



Επίθεση σε οδηγό λεωφορείου σημειώθηκε χθες  το απόγευμα στο Πέραμα από επιβάτες οι οποίοι περίμεναν αρκετή ώρα στη στάση το λεωφορείο. 


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αν και σε λειτουργία έχει τεθεί το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το πρόγραμμα δεν εκτελείται κανονικά, αρκετές είναι οι ελλείψεις σε πολλές λεωφορειακές γραμμές, οδηγός της Ο.ΣΥ προπηλακίστηκε από αγανακτισμένους επιβάτες που περίμεναν για αρκετή ώρα στη στάση.

Οι αγανακτισμένοι επιβάτες επιτέθηκαν φραστικά απειλώντας τον οδηγό, επειδή άργησε το λεωφορείο, ο οδηγός φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα ακινητοποίησε το λεωφορείο και κάλεσε την αστυνομία όπου έδωσε κατάθεση.

Όπως μας δήλωσε ο γ.γ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης 

<< Η ανικανότητα της διοίκησης της Ο.ΣΥ έχει φέρει σε απαξίωση τις συγκοινωνίες, οι οδηγοί έχουν γίνει έρμαια των επιβατών λόγω της μεγάλης αναμονής στις στάσεις.

Στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη αρκετοί οδηγοί καθημερινά περιμένουν να πάρουν λεωφορείο και πολλοί σχολάνε χωρίς να κάνουν δρομολόγιο, προχθές στο Β9 τις μεσημεριανές ώρες είχανε μόνο ένα λεωφορείο και σήμερα στο Πέραμα είχαμε αρκετές ελλείψεις με αποτέλεσμα τον προπηλακισμό συναδέλφου από αγανακτισμένους επιβάτες.

Ακόμα και τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν καλύτερη συχνότητα δρομολογίων, Αθήνα - Πάτρα κάθε μισή ώρα.

Έχουμε στείλει Εξώδικη Καταγγελία - Διαμαρτυρία - Δήλωση - Πρόσκληση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών προ 15 ημερών για την σημερινή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών η οποία κοινοποιήθηκε σε ΟΣΥ - ΟΑΣΑ και Υπουργείο και όπως τους είχαμε προειδοποιήσει, σε τυχόν περιστατικό εναντίον οδηγού θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους.

Όταν πάρουμε στα χέρια μας το αντίγραφο δελτίο συμβάντος από το αστυνομικό τμήμα Περάματος θα κινηθούμε με κάθε ένδικο μέσο να προασπίσουμε την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων οδηγών >>

Εμείς ως οδηγοί κάνουμε έκκληση στο επιβατικό κοινό να μην επιτίθεται και αναζητάει ευθύνες από τους οδηγούς, να αναζητήσει τις ευθύνες από τους πραγματικά υπεύθυνους για το συγκοινωνιακό έργο, οι οδηγοί εκτελούν το πρόγραμμα που τους δίνεται.