Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Μνημείο εμπαιγμού το νομοσχέδιο Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

«Μνημείο εμπαιγμού» χαρακτηρίζει ο τομεράχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.


«Μόνο ως απόλυτο μνημείο εμπαιγμού μπορεί να χαρακτηρισθεί το σχέδιο νόμου για τον ΟΑΣΘ, που κατέθεσε η Κυβέρνηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», αναφέρει ο κ. Καραμανλής και συνεχίζει: «Κι αυτό, γιατί ενώ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνομιλούσε με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας επί ενός νομοσχεδίου, για το οποίο μάλιστα είχε λάβει σχόλια και παρατηρήσεις, έρχεται τώρα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να καταθέσει ένα διαφορετικό κείμενο».

«Αποτελεί πραγματικά ντροπή όλη αυτή η κυβερνητική προσπάθεια εμπαιγμού τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και – κυρίως – του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Κι όλα αυτά, για να επιβάλουν δύο νέους νομικά έωλους φορείς και να τακτοποιήσουν – κατά την προσφιλή τους τακτική – τους ”ημετέρους”», καταλήγει ο κ. Καραμανλής.