Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Δείτε σε αριθμούς τις πραγματικές αυξήσεις του 7% από το σχέδιο ΣΣΕ



Κατεβάστε το αρχείο στον υπολογιστή σας και ξεκλειδώστε βάζοντας τον κωδικό που βάζετε στην κονσόλα ΚΕΟ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δείτε τις διαφορές από το τελευταίο προσχέδιο της Διοίκησης με το τελευταίο που μας έδωσε ο Υπουργός, αλλάζοντας τον βασικό μισθό και βάζοντας τον δικό σας. 


Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και φυσικά δεν είναι οι αυξήσεις που ακούγονται διότι η αύξηση πρέπει να υπολογιστεί πέραν από το ποσό που παίρνουμε έως σήμερα με την ΣΣΕ 2013-2014 !


Σήμερα έχουμε όλοι τις 5,5 ώρες του παραλαβής παράδοσης (15 ΄ χρόνος εκτός ωραρίου εργασίας ) και 8,5 ώρες περίπου το ενδιάμεσο της διακεκομμένης βάρδιας αν υπολογίσουμε 2,5 κατσαρές, σύνολο 14 ώρες οι οποίες πολλαπλασιάζονται με το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε βασικό μισθό υπερωριακά ! Στον συγκεκριμένο 1098 € είναι 3,92 €  σύνολο στις 14 ώρες είναι 54,88 € όπου και από εκεί ξεκινάει η αύξηση διότι αυτά τα πληρωνόμαστε ήδη ενώ αρκετοί κάνοντας 4-5 διακεκομμένες βάρδιες τον μήνα ανεβαίνουν πολύ περισσότερο και με το σχέδιο της διοίκησης αλλά με του Υπουργού δεν ισχύει το ίδιο καθώς είτε δουλέψεις κατσαρή είτε όχι το ποσό είναι σταθερό για όλους !

Με το τελευταίο συμφωνημένο σχέδιο της διοίκησης η αύξηση στον παραπάνω βασικό μισθό αρχικά ξεκινάει από 5,51 € και τελειώνει στα 36,15 € 

Με το σχέδιο του Υπουργού η αύξηση είναι σταθερή  21,98 €  από την αρχή δηλαδή από 1/5/2017 ενώ δεν αναγράφεται πουθενά το παραλαβής παράδοσης και η διακεκομμένη βάρδια ...

Περισσότερα για όλα τα άρθρα της ΣΣΕ μετά το ΔΣ της Δευτέρας


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ

Να σημειώσω ότι είναι μόνο για την ειδικότητα του οδηγού. 

Νίκος Τάσιος οδηγός ΟΣΥ