Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Τ. Ταστάνης: Θα ισχύουν όλες οι εκπτώσεις και η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με το ηλεκτρονικό εισιτήριο



Όλες οι εκπτώσεις που ισχύουν για ειδικές ομάδες επιβατών, καθώς και η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά και με το νέο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Γ. Τραπεζιώτη και του Π. Αγγελόπουλου.


Ο κ. Ταστάνης μίλησε για το πολύ δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και έδωσε στοιχεία για το πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα, αρχικά στο μεταβατικό του στάδιο και, στη συνέχεια, στην ολοκληρωμένη του μορφή.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα κυκλοφορεί σε δύο μορφές, ένα χάρτινο με ειδικό τσιπάκι που θα μπορεί να φορτίζει με μονάδες και ένα σε μορφή πλαστικής κάρτας, για αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τις συγκοινωνίες και θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Ο κάθε επιβάτης θα ακυρώνει το εισιτήριό του κάθε φορά που θα πραγματοποιεί μετεπιβίβαση, ενώ, θα συνεχίσει να ισχύει η μία χρέωση για τις μετακινήσεις που θα γίνονται εντός 90 λεπτών.


Απώτερος στόχος είναι, κάποια στιγμή να ισχύσει η χρέωση ανά ζώνη μετακίνησης, που θα κάνει δικαιότερο τη χρέωση των επιβατών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ στο σύστημα τηλεματικής για τα λεωφορεία που λειτουργεί ήδη και στο οποίο θα ενταχθούν σύντομα και άλλες 500 στάσεις, ενώ για τους επιβάτες που διαθέτουν smartphone, μπορούν ήδη να κατεβάζουν στο κινητό τους το application από το site του ΟΑΣΑ, μέσω του οποίου μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, για όλα τα λεωφορεία που κινούνται στην Αττική..