Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δεσμεύση ΟΑΣΑ, για λειτουργία νέας γραμμής τρόλλεϋ, που θα συνδέει τον Ν. Κόσμο με την Πανεπιστημιούπολη




Την απόφαση του ΟΑΣΑ για ίδρυση νέας γραμμής τρόλλεϋ πέτυχαν μετά από συνεχείς παρεμβάσεις τους η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος (Παγκράτι - Γούβα - Νέος Κόσμος) και οι Επιτροπές Αγώνα των εργαζόμενων στις Αστικές Συγκοινωνίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκφράζοντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για συγκοινωνιακή σύνδεση Νέου Κόσμου - Γούβας - Παγκρατίου με την Καισαριανή και την Πανεπιστημιούπολη σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση η επέκτασή της μέχρι τα Νοσοκομεία Λαϊκό και Παίδων.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΑΣΑ η νέα γραμμή αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2017.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι «η νέα αυτή γραμμή τρόλλεϋ είναι ζωτικής σημασίας για τις συνοικίες μας δεδομένου ότι αφενός δεν συνδέονται μεταξύ τους με κανένα συγκοινωνιακό μέσον και μόνο μέσω του κέντρου ή με τα πόδια είναι προσβάσιμες, αφετέρου κρίσιμες και σημαντικές υποδομές όπως το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) δεν εξυπηρετούνται από καμία συγκοινωνία με αποτέλεσμα, υπέργηροι, ΑμΕΑ, να αναγκάζονται να πηγαίνουν πολύ μεγάλη απόσταση με τα πόδια και αυτό είτε βρέχει και κάνει κρύο τον χειμώνα, είτε καύσωνα το καλοκαίρι.

Όπως εξίσου σοβαρή ανάγκη είναι η πρόσβαση των παιδιών μας στην Πανεπιστημιούπολη και η σύνδεσή μας με το Λαϊκό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο Παίδων».

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί «όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, τώρα πιο δυναμικά να αγωνιστούμε και να πιέσουμε για την γρήγορη υλοποίηση αυτής της απόφασης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επέκταση της γραμμής μέχρι τα Νοσοκομεία Λαϊκό και Παίδων.


Απαιτώντας: Φθηνή, ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των κατοίκων. Αστικές συγκοινωνίες κρατικές, χρηματοδοτούμενες 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αστικές συγκοινωνίες που θα λειτουργούν και θα αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες μας».

ΠΗΓΗ : www.trolleatzis.com