Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Όσο αφορά την αξιοπιστία του blog δεν θα κάνουμε εκπτώσεις σε κανέναν και απαντάμε στο Σ.Ερ.Κα !!!

Όσο αφορά την αξιοπιστία του blog δεν θα κάνουμε εκπτώσεις σε κανέναν και απαντάμε!


Μετά από ένα δημοσίευμα στο blog μας (δείτε εδώ) όπου αποτυπώσαμε το συμβάν με τις καθαρίστριες των λεωφορείων στο αμαξοστάσιο Ελληνικού το θέμα πήρε διαστάσεις και βγήκε μία εικόνα την οποία δεν την γνωρίζαμε  αναδεικνύοντας και την άλλη πλευρά.
Είδαμε δημοσιεύματα που υπογράφει το σωματείο Σ.Ερ.Κα από το blog  της Ανεξάρτητης Παρέμβασης (δείτε εδώ) αλλά και το Ξεκίνημα (εδώ) περί λάσπης του citybusdrives, όταν αυτό που γράψαμε ήταν καταγγελίες των ίδιων των καθαριστριών που όπως διαπιστώσαμε έχουν μία αντιπαλότητα με το σωματείο Σ.Ερ.Κα αλλά και αποδείχτηκαν μέσω του διαδικτύου ότι δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας.

Εμείς με όλο το σεβασμό σε εργαζόμενες οι οποίες είναι απλήρωτες δεν θέλαμε να γράψουμε με ονόματα από που προήλθαν οι καταγγελίες στις οποίες αναφερθήκαμε ιδίως όταν δεν έχουν καμία σχέση με το διαδίκτυο.
Θεωρήσαμε σωστό να αναδείξουμε και την άλλη πλευρά καθώς είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν αναδείξει με δημοσιεύματά  τον αγώνα αυτών που τώρα μας κατηγορούν για λάσπη.
Τα δημοσιεύματα - ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν από τα παραπάνω site αναφέρεται ότι αποτελούν απάντηση του Σωματείου Σ.Ερ.Κα.

Μας κατηγορούν ότι τους λασπολογούμε, ότι το δημοσίευμα που γράψαμε << μας το υπαγόρευσε ο Λουλακάκης >>  και ότι ενώ μας στείλανε την ανακοίνωσή τους δεν την βγάλαμε!

Τους απαντάμε λοιπόν στο Σ.Ερ.Κα :

  1. Επειδή πλέον τα ονόματα που έκαναν τις καταγγελίες έγιναν γνωστά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σωματείο σας και από τις ίδιες τις καταγγέλλουσες όπως την κ. Aldea Adina, όσα γράφτηκαν στο δημοσίευμα ήμασταν παρόν και τα ακούσαμε να τα καταγγέλλουν τόσο ή παραπάνω κυρία όσο και άλλες εργαζόμενες. Οπότε και δεν έχουμε πρόβλημα να συμπληρώσουμε σε μερικά σημεία το κείμενο ώστε να γίνει πιο κατανοητό ποιος είπε και τι. 
  2. Λάσπη είναι αυτό που γράψατε στο δημοσίευμά σας ότι   << πριν γράψει τα γεγονότα όπως του τα υπαγόρευσε ο Λουλακάκης >> , καθώς όπως διαπιστώσατε σε διαλόγους στο fb από την προϊσταμένη των καθαριστριών όπου και συμμετείχατε, λέει ακριβώς τα ίδια αλλά και πολλά περισσότερα ... κατηγορείτε δηλαδή ότι σας λασπώνουν όταν έχετε πάρει οι ίδιοι το μυστρί δυσφημίζοντας το citybusdrivers.
  3. Λέτε μας στείλατε ανακοίνωση ! Σας διαψεύδουμε! Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε πώς μας την στείλατε, πότε και με  ποίον τρόπο ? Γιατί εμείς δεν λάβαμε τίποτα ... Εξάλλου δεν θα βγάζαμε στο blog ποτέ μία ανακοίνωση αμφιβόλου προελεύσεως γιατί α) δεν υπάρχει ούτε λογότυπο ούτε σφραγίδα του συνδικάτου όπως το λέτε και επίσης υπογραφή Προέδρου και Γ. Γραμματέα και β) γιατί δεν έχουμε βγάλει ποτέ δημοσίευμα από κανένα παραταξιακό blog, όπως είναι της Ανεξάρτητης Παρέμβασης. Αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε να το κάνουμε θα το κάνουμε για όλους.

Και θα μείνουμε λίγο στο θέμα ! 

Επειδή όπως είπαμε σεβόμαστε τους εργαζόμενους ιδίως όταν βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές απλήρωτες και με την ανασφάλεια να χάσουν την δουλεία τους,  πήγαμε και βρήκαμε την πρόεδρο του Σ.ΕρΚ.α όπου και ρωτήσαμε για τα δημοσιεύματα του σωματείου στα συγκεκριμένα site.

Το περίεργο είναι ότι δεν γνώριζαν για τις δικές τους αλλά γνώριζαν για την δική μας ! 

Της είπαμε τα περί Λουλακάκη ότι μας τα υπαγόρευσε κτλ ... αλλά δεν τον γνώριζε!

Της είπαμε ότι διεκδικείτε όπως γράφετε στο Ξεκίνημα να μπει η ανακοίνωσή σας στο citybusdrivers ! Ποια! πότε! που είναι αυτό! και γενικά σε όλες τις ερωτήσεις μασημένα λόγια καθώς δεν γνώριζαν τίποτα για τις ανακοινώσεις τους. 

Αναρωτιόμαστε, αν δεν γνωρίζει η πρόεδρος τι δημοσιεύει το σωματείο τους τότε ποιος γράφει τα δημοσιεύματα - ανακοινώσεις? 

Τους τις δείξαμε στο κινητό και τις διαβάσαμε όπως και την δική μας ! Και φυσικά για να μην μας διαψεύσουν με ανακοινώσεις αμφιβόλου προελεύσεως έχουμε και ακράδαντες αποδείξεις ... ξέρουν αυτοί !!! 

Επειδή δεν βγάλαμε άκρη τις ενημερώσαμε ότι αν θέλουν να βγάλουμε την ανακοίνωσή τους στο blog να μας την δώσουν επίσημα όπως την δίνουν όλα τα σωματεία με το λογότυπο, υπογραφές και σφραγίδα!
Φυσικά και θα περιμένουμε να μας την στείλουν στο e-mail  citybusdrivers1@gmail.com  ή να μας την δώσουν σε έγγραφο και δεσμευόμαστε ότι θα την βγάλουμε .... πρώτα όμως θα αφαιρέσουν τα περί λάσπης του citybusdrivers και τα περί Λουλακάκη τα οποία είναι δυσφημιστικά  για το blog!

Την επόμενη φορά ας φροντίσουν πριν πετάξουν λάσπη για το citybusdrivers να μας ρωτήσουν από που προέρχονται οι πληροφορίες για τις καταγγελίες που γράψαμε και ας απαντήσουν εκεί που πρέπει, όχι πως δεν το γνώριζαν καθώς αφιερώνουν την μισή αν όχι όλη την ανακοίνωση στην προϊσταμένη τους ... 


Φυσικά μιας και βρήκαμε την πρόεδρο της κάναμε και άλλες ερωτήσεις όπως :
  • αν έχουν επίσχεση εργασίας ή απεργία καθώς εδώ και μερικές μέρες δεν καθαρίζονται τα λεωφορεία ή αν έχουν απορρυπαντικά ή καθαρίζουν εδώ και καιρό με σκέτο νερό  και γιατί δεν βγάλαν ανακοίνωση ...
  • Πως θα κινηθούν με τις απολύσεις των συναδέλφισσών τους 7 στο σύνολό τους μέχρι σήμερα όπως ενημερωθήκαμε από μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Α όπου έγινε καταγγελία  μέσα σε αυτές και οι προϊσταμένη κ. Aldea Adina οι όποιες απολυμένες ήταν αυτές που στράφηκαν εναντίον τους με καταγγελίες και ζητούσαν το αυτονόητο να πληρωθούν αυτό που διεκδικούσαν και οι ίδιες όταν ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις ...
 Είναι ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν!!!

Βέβαια για τις απολύσεις φανταζόμαστε ότι το Ξεκίνημα και η Ανεξάρτητη Παρέμβαση που έχουν αναδείξει από την αρχή το θέμα των καθαριστριών θα ευαισθητοποιηθούν ...
  

citybusdrivers