Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας: Οι πολίτες όμηροι των γνωστών-αγνώστων [εικόνες & βίντεο]


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και είχε συναντήσεις με εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αστυνομικούς και κατοίκους.


Στο σταθμαρχείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ήταν σταθμευμένο λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αστυνομικούς και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, στις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, την αυξημένη παραβατικότητα, αλλά και τα συχνά επεισόδια που προκαλούνται από τους «γνωστούς – αγνώστους».


Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χάμιλτον, επισκέφθηκε καφετέρια και συνομίλησε με τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής και τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν.


Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι –λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης –εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».