Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οδηγούν και βρίζουν ή... σερφάρουν στο κινητό!!!

<<Βρίζουν, φωνάζουν και ... «σερφάρουν» ή μιλούν στο κινητό τους την ώρα που οδηγούν! >>

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει φοβηθεί επιθετική συμπεριφορά άλλου οδηγού, ενώ το 70% πως έχει βρίσει άλλον οδηγό

Βρίζουν, φωνάζουν και ... «σερφάρουν» ή μιλούν στο κινητό τους την ώρα που οδηγούν! 
Αυτό είναι το προφίλ του Ελληνα οδηγού όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου υπεύθυνης οδήγησης για το 2016 που ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα Vinci Autoroutes.


Βάσει του ευρωβαρόμετρου αυτού οι Ελληνες κατατάσσονται στην πρώτη θέση επικίνδυνης οδήγησης αναφορικά με τη χρήση συνδεδεμένων συσκευών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει φοβηθεί επιθετική συμπεριφορά άλλου οδηγού, ενώ το 70% πως έχει βρίσει άλλον οδηγό. Οι τέσσερις στους δέκα παραδέχτηκαν ότι έχουν ακολουθήσει όχημα κρατώντας μικρή απόσταση, ενώ το 26% δεν έκρυψε ότι έχει κατέβει από το όχημά του προκειμένου να ... «λύσει» τη διένεξη με άλλον οδηγό. 
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε δείγμα περίπου 14.000 οδηγών από ένδεκα χώρες, οι Ελληνες δήλωσαν αγχωμένοι σε ποσοστό 16%, ενώ η πλειονότητα των οδηγών είπε ότι είναι προσεκτικοί (79%) και ήρεμοι (42%).


Πιο αυστηροί ήταν, πάντως, με τους άλλους οδηγούς τους οποίους χαρακτήρισαν ανεύθυνους σε ποσοστό 66% (το υψηλότερο από τις υπόλοιπες χώρες) και επικίνδυνους (39%) επιβεβαιώνοντας την τάση του συνόλου των ερωτηθέντων ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τους άλλους. 
Παράλληλα περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες τηλεφωνούν ενώ οδηγούν χωρίς hands free ή φορώντας ακουστικά, ενώ ένας στους τρεις ρυθμίζει τη συσκευή GPS οδηγώντας, διαβάζει και στέλνει sms ή e-mails, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50% για όσους είναι κάτω των 35 ετών.